Avertizare meteorologica: Cod Galben si portocaliu de vijelii puternice, grindina si ploi abundente. Zonele vizate de fenomene extreme

Avertizare meteorologica. ANM a emis, sambata o avertizare COD GALBEN si COD PORTOCALIU de ploi, vijelii si grindina in toata tara.

“AVERTIZARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferica temporar accentuata

Interval de valabilitate: 26 iunie, ora 12:00 – 26 iunie, ora 23:00

Publicitate

Zone afectate: conform textului

In intervalul mentionat, in Crisana, Maramures, nord-vestul Transilvaniei si pe alocuri in Banat vor fi perioade cu instabilitate atmosferica temporar accentuata care se va manifesta prin vijelii, averse torentiale, descarcari electrice si grindina. In intervale scurte de timp cantitatile de apa vor depasi local 20…40 l/mp.

Nota: Local in sudul si estul tarii disconfortul termic se va mentine ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: vijelii puternice, grindina, ploi abundente

Interval de valabilitate: 26 iunie, ora 12:00 – 26 iunie, ora 23:00

Zone afectate: conform textului si hartii

In intervalul mentionat, in Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova si local in Transilvania si la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica deosebit de accentuata. Aceasta se va manifesta prin vijelii puternice, intensificari ale vantului cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descarcari electrice, grindina de medii si mari dimensiuni si averse torentiale. In intervale scurte de timp cantitatile de apa vor depasi local 35…50 l/mp si izolat 70 l/mp”, se arata in comunicatul ANM.

Citeste si articolul :   ALERTA ANM. Cod galben si portocaliu de ploi, grindina si vijelii

INFORMARE METEOROLOGICA

Interval de valabilitate: 26 iunie, ora 23:00 – 27 iunie, ora 21:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferica si cantitati de apa insemnate

In intervalul mentionat indeosebi in zonele de deal si de munte precum si in centrul, sudul si sud-estul tarii vor fi perioade cu instabilitate atmosferica ce se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina si vijelii. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 25…30 l/mp.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.