Romania, lovita de ninsori abundente. ANM anunta cod galben

Romania, lovita de ninsori abundente. ANM a emis, duminica, o atentionare de cod galben de ninsori abundente si intensificari ale vantului, pentru sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Muntii Banatului si zona Carpatilor Meridionali.

Cod galben de ninsori abundente

Potrivit meteorologilor ANM, atentionarea de cod galben intra in vigoare duminica la ora 18.00. Se vor semnala ninsori abundente, strat de zapada destul de consistent, intensificari ale vantului.

In noaptea de duminica spre luni in sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum si in Muntii Banatului si in zona Carpatilor Meridionali, iar luni in Muntenia si zona Carpatilor de Curbura vor predomina ninsorile, moderate si insemnate cantitativ si se va depune strat consistent de zapada, ce va depasi local 10 – 20 cm si izolat 30 – 40 cm.

Vantul va avea intensificari, cu rafale in general de 45 – 55 km/h in regiunile sudice si de 60 – 70 km/h in Carpatii Meridionali si de Curbura, la altitudini de peste 1.700 de metri, temporar viscolind ninsoarea.

Publicitate

Avertizarea Cod galben este valabila in judetele Alba, Arges, Brasov, Buzau, Calarasi, Caras-Severin, Covasna, Dambovita, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ialomita, Mehedinti, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Valcea si Vrancea, respectiv Municipiul Bucuresti.

Avertizarea expira luni la ora 14.00.

In aceeasi perioada este in vigoare o atentionare de vreme rea in aproape toata tara, pana miercuri la ora 13.00.

In acest interval, vor fi perioade in care se vor semnala precipitatii in cea mai mare parte a tarii, iar in jumatatea de sud se vor acumula cantitati, local de peste 15 – 30 l/mp.

Temporar va ninge si se va depune strat de zapada, local consistent, iar in sudul Campiei Romane, Baragan si Dobrogea vor fi si intervale cu lapovita si ploaie si se va forma polei.

In a doua jumatate a saptamanii viitoare, vremea se va raci si mai mult,  temperaturile vor fi mai scazute decat normalul pentru aceasta perioada. Local si temporar va mai ninge.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.