Cum sa te desparti de cineva in cel mai bun mod posibil

A fi abandonat nu este niciodata distractiv, dar oamenii deseori au tendinta de a uita ca initierea despartirii poate fi, de asemenea, destul de ingrozitoare – da, aveti controlul, dar asta nu va lasa imuni la vinovatie, angoasa, durere sau la o combinatie profund neplacuta din toate cele de mai sus.

La urma urmei, ti-a pasat cu adevarat de aceasta persoana la un moment dat. Poate chiar i-ai iubit. Poate ca inca iti mai pasa.

Inainte de despartire

1. Ofera-ti tu si partenerului tau sansa de a remedia lucrurile.

Publicitate

O despartire nu ar trebui sa iasa din senin. Inainte de a lua o decizie finala de a pune capat relatiei, ar trebui sa va impartasiti preocuparile sau nemultumirile si sa incercati sa lucrati ca o echipa.

Desi decizia de a o renunta poate sa nu fie reciproca, este de datoria ta sa comunici si sa-i spui partenerului tau ce simti, chiar daca crezi ca acest lucru ii poate rani sau dezamagi. Cred ca este important sa-ti incluzi partenerul cat mai mult posibil in discutiile despre sentimentele tale, astfel incat o despartire sa nu-i surprinda, ceea ce poate fi destul de traumatic si confuz.

2. Alegeti o locatie.

Daca va simtiti in siguranta impreuna cu partenerul vostru, faceti-o in privat, unde va puteti lua timp sa discutati si sa raspundeti la intrebarile lor.

Citeste si articolul :   Horoscop 27 aprilie 2020, cu Neti Sandu. Zodia care primeste o veste extraordinara

Daca partenerul tau este abuziv din punct de vedere emotional sau fizic, luati in considerare posibilitatea de a face acest lucru in public, cu un prieten in apropiere sau chiar la telefon sau intr-o scrisoare in functie de situația ta specifica, acordand prioritate sigurantei tale.

3. Elaborati logistica.

Multe cupluri angajate pe termen lung coabiteaza si impart finantele. Daca locuiti impreuna, ar trebui sa aveti un plan al locului in care veti sta, indiferent daca este temporar sub acelasi acoperis in camere diferite sau la un prieten sau o familie si cum ai dori sa va impartiti bunurile.

4. Preparati-va pentru sentimentele de ambele parti.

Fii pregatit ca partenerul tau sa fie foarte ranit si socat si sa aiba nevoie de timp si spatiu pentru a procesa stirile si cum ar dori sa gestioneze comunicarea.

Publicitate

Probabil vei fi si tu emotional. Partenerul tau a fost casa ta emotionala, persoana de care depinzi si cu care ti-ai impartasit viata. Probabil ca nu ai luat decizia de despartire usor; asa ca nu te indoiesti de decizia ta doar pentru ca iti este dor de ei sau te simti singur la inceput .

Citeste si articolul :   Horoscopul chinezesc - ce semne vor avea noroc in dragoste in 2021

5. Anuntati-va prietenii din timp

Anuntati din timp un cuplu de prieteni apropiati, astfel incat sa poata fi acolo pentru a va sprijini in tranzitie. Impartasiti-l cu cateva persoane al caror sfat sau sustinere il apreciati, mai ales daca vorbiti cu ei va ofera claritate.

In timpul despartirii

6. Incepeti prin a fi direct.

Depinde de ce incheiem relatia, dar daca tii cu adevarat si respecti aceasta persoana, fii empatic si smulge bandajul cu o afirmatie simpla, precum:„ Nu exista o modalitate usoara de a face acest lucru si ma doare sa stiu ca te ranesc, dar trebuie sa pun capat acestei relatii.

7. Explicati-va gandirea.

Cele mai bune conversatii de despartire transmit motive clare pentru care relatia nu functioneaza, deoarece partenerul ranit poate pierde mult timp dupa ce cauta dovezi despre ceea ce nu a functionat bine.

In loc sa aratati cu degetele, incercati sa impartasiti din perspectiva voastra modul in care va simtiti, indiferent daca este neapreciat, deconectat, ca aveti valori de baza diferite sau doriti lucruri diferite din viata .

8. Respectati-va decizia, indiferent de modul in care raspunde acum fostul.

Citeste si articolul :   Cum ne afecteaza ora nasterii vietile

Daca te roaga sa te razgandesti: „Cineva nu ar trebui sa te roage sau sa te convinga sa-i iubesti sau sa fii cu ei. O despartire poate fi confuza atunci cand nu este neaparat ceva in neregula pe care poti pune degetul sau daca este doar un sentiment. Ai încredere in tine ca in relatia potrivita, capul si inima ta vor fi de acord si nu va trebui sa alegi intre ele.

Dupa despartire

9. Daca va indoiti, acordati-va timp sa stiti cu siguranta.

Regretarea despartirii este diferita de lipsa celui de care te-ai despartit. Este normal sa-ti fie dor de cineva care a fost o parte imensa a vietii tale. Daca regretati decizia, poate merita sa purtati o conversatie cu fostul partener, dar as aștepta cel putin trei luni dupa despartire pentru a ma asigura ca aceste sentimente nu trec.

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.