Raed Arafat va semna ordinul de carantinare a Timisoarei

Raed Arafat a mentionat ca este nevoie de carantina pentru Timisoara. Aceasta masura ar putea fi prelungita dincolo de cele 14 zile.

Secretarul de stat avertizeaza ca cele 14 zile pentru care s-a impus acum carantina s-ar putea sa se prelungeasca. Cam in toate situatiile de carantinare precendente a fost nevoie de o prelungire a restrictiilor cu cel putin 7 zile.

Masurile de la nivel local, precum cele in cazul Timisoarei, sunt luate pentru a se evita masuri mai drastice in toata tara, a declarat Raed Arafat la Digi24. Seful DSU da insa asigurari ca in acest moment nu exista nicio discutie despre impunerea unei carantine generale.

„La acest moment nu exista pe masa nicio discutie despre un lockdown total. Romania a avut masuri mai balansate comparativ cu alte tari unde s-au luat masuri de lockdown. La noi nu s-a ajuns aici si incercam tot posibilul sa nu ajungem. Asta depinde de noi, iar masurile locale si zonale ne ajuta sa nu ajungem pe plan national sau pe o zona mai mare sa luam masuri mai drastice”, A mentionat Raed Arafat.

Timisoara va intra de luni in carantina, dupa ce acolo rata de infectare a depasit 7 la mia de locuitori.

Citeste si articolul :   Raed Arafat, anunt important pentru vaccinatii ”la chiuveta” spitalizati

„Aici este vorba in primul rand de incidenta, dar nu numai, se iau in considerare mai multi factori, inclusiv impactul pe sistemul sanitar, dar si alte aspecte, intr-un punctaj facut de INSP. La Timisoara trebuia sa se ia masura carantinei, pentru ca s-a ajuns la o rata de incidenta de aproape 7,5 si e o crestere continua de la o zi la alta. Aici, daca nu le ia masura acum, se va lua mai tarziu, dar va dura mai mult carantina, pentru ca e mai greu sa cobori de la 12 la mie la sub media nationala sau macar sub 3 la mie. Cu cat suntem la o incidenta mai ridicata, cu atat va fi mai greu”, a adaugat Raed Arafat.

In doua saptamani Tmisoara isi poate cobori rata de 7,49 la sub 3?

„Nu stiu. Numai ca dupa cum am vazut – si noi mergem pe 14 zile si pe prelungiri de cate 7 zile – pana acum toate localitatile pe care le-am carantinat au necesitat o prelungire macar de 7 zile. Sa vedem, urmarim situatia. E un efort de echipa, e munca de la omul simplu la autoritati, un efort comun, inclusiv impreuna cu autoritatile medicale”, a mai declarat Arafat.

Autor