Noi restrictii. Se inchid scoli, magazine, afaceri. Ungaria, amenintata de al treilea val al pandemiei

Ungaria a anuntat joi noi masuri de restrictie  pentru a incerca sa limiteze un al treilea val “foarte puternic” al pandemiei, inchizand majoritatea magazinelor si trecand la invatarea la distanta in scolile primare.

Ungaria impune noi restrictii.

Astfel, de luni scolile primare, gradinitele si cresele se inchid pana pe 7 aprilie, iar cursurile acestora se muta online. De asemenea, majoritatea magazinelor, cu exceptia celor alimentare, farmaciilor si benzinariilor, dar si multe afaceri isi vor suspenda activitatea pana pe 22 martie.

Raman in vigoare si masurile impuse anul trecut: carantina pe timp de noapte, inchiderea hotelurilor si restaurantelor si invatarea online pentru scolile gimaziale, licee si universitati.

“Al treilea val (al pandemiei) este puternic, foarte puternic si mai rau decat a fost cel de-al doilea val”, a declarat reporterilor Gergely Gulyas, seful cabinetului Orban.

Publicitate

Gulyas a spus ca angajatorii ar trebui sa permita munca de acasa ori de cate ori este posibil si ca purtarea mastilor de protectie este obligatorie in toate locurile publice.

Citeste si articolul :   Noi adevaruri ies la iveala. Ce ascund laboratoarele din Wuhan. Se stia din 2013

“Speram ca suntem in ultima faza a pandemiei si vom ajunge la niveluri de vaccinare in cateva saptamani sau luni care sa permita o redeschidere (a economiei), care va incepe din 22 martie intr-o maniera treptata”, a spus Guiyas, potrivit news.yahoo.com

Saptamana trecuta a devenit prima tara a Uniunii Europene care a inceput sa inoculeze persoanele cu vaccinul Sinopharm din China, dupa lansarea vaccinului Sputnik V din Rusia, desi niciunul nu a primit aprobarea pentru utilizare de urgenta.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.