„Profetia neagra” a lui Bassetti: „Al treilea val ne va face si mai rau”

Matteo Bassetti , directorul Clinicii de Boli Infectioase a spitalului San Martino din Genova si membru al unitatii de criza Covid-19 din Liguria, este sigur ca al treilea val a inceput deja si se teme, de asemenea, ca va durea.

Bassetti: “Al treilea val a sosit si va durea”

Analizand situatia epidemiologica, profesorul a explicat:

„Din pacate, al treilea val pare sa fi inceput, ieri am avut o crestere semnificativa a internarilor la terapie intensiva si, prin urmare, nu cred ca mai exista indoieli. Aceste cifre in ascensiuni afecteaza doar unele regiuni si, prin urmare, sunt chiar mai grave, dar daca ar creste uniform in intreaga tara, situatia ar fi mai complicata. Trebuie sa fim atenti. Ma tem ca acest al treilea val va afecta si trebuie sa avem multa rabdare pe tot parcursul lunii martie si sper ca masurile de contrast ne vor ajuta sa reducem victimele “, potrivit ilgiornale.it.

Asa cum a spus Bassetti, acum trebuie tinut sub control raspandirea virusului si mai presus de toate variantele care au ajuns deja in Italia. In special, cel englez este acum ingrijorator, deoarece are o viteza de raspandire mai mare decat virusul cunoscut pana acum. Ieri a fost data vestea ca la Brescia a fost identificata varianta nigeriana la o persoana originara din Africa . Acest lucru ii va ajuta pe oamenii de stiinta sa inteleaga daca este rezistent la vaccinurile care sunt acum disponibile.

Bassetti a vorbit, de asemenea, despre posibilitatea inocularii unei doze unice de vaccin la persoanele care au avut deja infectia.

“O doza unica de vaccin pentru cei care au avut Covid este un lucru bun si ne permite, de asemenea, sa salvam flacoanele de vaccin. In Italia am avut 2,5 milioane de persoane afectate cu certitudine, dar cu siguranta vor fi cel putin duble, asa ca am putea economisi cateva milioane. Este important, totusi, ca exista o indicatie precisa, astfel incat toata lumea sa se comporte in acelasi mod ” . Aceasta ipoteza a fost avansata ieri de presedintele CSS, Franco Locatelli, in cadrul conferintei de presa despre noul Dpcm.

Citeste si articolul :   Veste proasta! Zborurile raman suspendate. Lista tarilor vizate

Bassetti a abordat, de asemenea, ideea amanarii celei de-a doua doze pentru a ajunge la un numar mai mare de cetateni.

„Nu ne propunem sa nu facem a doua doza , ci sa o impingem putin mai tarziu. De exemplu, pentru vaccinul AstraZeneca este posibil sa va ganditi sa faceti a doua doza dupa 3, chiar si 4 luni; pentru Pfizer si Moderna, in loc sa o faceti intre a treia sau a patra saptamana, o puteti duce la 6-8 saptamani si puteti economisi timp. Exista date care sustin acest lucru si in caz de urgenta este posibil sa se ia initiative in folosul publicului: daca nu exista doua doze, este mai bine sa existe mai multa populatie vaccinata cu o doza decat un numar mic cu doua doze “.

Autor