Probleme mari in Suedia. Se cere interventia armatei.

Suedia are mari probleme din cauza coronavirusului. Tara care nu a implementat masurile sanitare impuse de pandemie, nu mai poate face fata valului de pacienti infectati cu COVID-19. De asemenea, angajati din sistemul medical si-au dat demisia din cauza epuizarii, iar situatia este foarte grava.

Situatie grea in Suedia

Probleme grave in capitala Suediei, Stockholm. Locurile de la Terapie Intensiva sunt ocupate in proportie de 99%, iar primarul capitalei cere interventia armatei. Tara nordica se confrunta cu o lipsa mare de personaj medical specializat, in timp ce numarul demisiilor din sistem ceste, dupa un an obositor in lupta cu COVID-19, anunta Bloomberg.

Sineva Ribeiro, presedinta Asociatiei Suedeze a Profesionistilor din Sanatate, spune ca situatia este „teribila”.

Chiar inainte de primul val al pandemiei din martie, a existat „o penurie de asistenti medicali specialisti, inclusiv la ATI”, a spus ea intr-un interviu telefonic.

Publicitate

Situatie fara iesire in Suedia

Primarul orasului Stockholm, Irene Svenonius, spune ca situatia este „extrem de tensionata”. Intr-un interviu cu Dagens Nyheter, ea a recunoscut ca angajatii din domeniul sanatatii sunt suprasolicitati si ca este nevoie sa se adauge personal. – Exista oboseala, a spus ea. „Nu puteti ignora acest lucru, deci este extrem de important sa atrageti mai multi oameni.”

Citeste si articolul :   Ministrul Economiei, Virgil Popescu: „Pana in 2022 vom dubla alocatiile, iar pana in 2024 pensiile vor creste cu 46 la suta”

Stockholm a cerut personal suplimentar de asistenta medicala de la fortele armate suedeze, dar nu se stie daca armata are resursele necesare pentru a ajuta. Intre timp, peste 100 de angajati de la un spital de copii au fost redistribuiti la unitatile de terapie intensiva, ceea ce inseamna ca acei copii vor fi acum nevoiti sa astepte.

Sambata, Finlanda vecina a declarat ca este gata sa eliberese spatiu pentru pacientii suedezi care au nevoie de terapie intensiva. Dar, inainte ca Suedia sa apeleze la ajutorul vecinilor sai nordici, va incerca sa utilizeze capacitatea ATI disponibila in parti ale tarii mai putin impovarate, potrivit Bloomberg.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.