Proprietati utile ale ceaiului verde

Ceaiul este un produs cu multe proprietati valoroase. Cercetari stiintifice recente au aratat ca ceaiul, fie el negru sau verde, contine multi nutrienti valorosi, dar ceaiul verde este deosebit de benefic.

Ceaiul, ca si cafeaua, este un stimulent, contine cofeina.

Cantitatea de cofeina din ceai este mult mai mica decat cea din  cafea. Potrivit multor oameni de stiinta, daca bei ceai in mod regulat, este foarte benefic pentru organism si anume:

Ceaiul contine oxidanti. Soiurile de ceai negru si verde sunt bogate in antioxidanti care ajuta la combaterea radicalilor liberi care afecteaza celulele si tesuturile.

Proprietati utile ale ceaiului verde

Ceaiul verde contine vitamina C, uleiuri esentiale si minerale. Doua cesti de ceai verde au acelasi continut de vitamina C ca un pahar de suc de portocale. De asemenea, contine niacina, potasiu, acid folic, mangan, vitamine din grupa B, B1, B2.

Ceaiul imbunatateste agilitatea mentala . S-a demonstrat ca ceaiul ajuta la combaterea cancerului, deoarece suprima mutatia celulara.

Citeste si articolul :   Care sunt simptomele in Hipertiroidism si Hipotiroidism

Stiinta a aratat, de asemenea, ca femeile care beau doua cani de ceai pe zi sunt mai putin susceptibile de a face cancer uterin. Ceaiul ne apara corpul de bacterii, virusi si infectii.

Ceaiul, in special ceaiul verde chinezesc, s-a dovedit a avea proprietati care ajuta la scaderea colesterolului din sange si la prevenirea bolilor cardiovasculare, protejeaza pielea de radiatiile ultraviolete si chiar te poate ajuta sa slabesti.

Ceaiul stimuleaza circulatia sangelui cu antioxidanti. Uleiurile esentiale prezente in ceai cresc secretia de suc gastric, care ajuta digestia, motiv pentru care ceaiul chinezesc si japonez se bea dupa mese.

S-a constatat faptul ca ceaiul ajuta la evitarea infectiilor gastro-intestinale datorita proprietatilor sale antibacteriene.

Ceaiul este bogat in fluor, care ajuta la sanatatea dintilor. Proprietatile benefice ale ceaiului verde contribuie la scaderea nivelului de colesterol din sange si la prevenirea imbatranirii premature. Bea ceai pentru sanatate!

Autor