Top 10 suplimente si vitamine pentru piele

In ingrijirea pielii, majoritatea dintre noi ne concentram pe creme hidratante, seruri si tonifiere.

Dar, de fapt, vitaminele pentru piele sunt la fel de importante. Ele ajuta la imbunatatirea starii pielii, previn imbatranirea si ridurile si accelereaza tratamentul diferitelor afectiuni ale pielii.

Atunci cand este combinat cu o dieta sanatoasa si un stil de viata sanatos, luarea anumitor suplimente de vitamine poate duce rutina de ingrijire a pielii la nivelul urmator.

Iata vitaminele si suplimentele de care aveti nevoie pentru a suplimenta, daca doriti o piele sanatoasa si stralucitoare.

1. Colagen.

Colagenul joaca un rol central in elasticitatea pielii, dar depozitele de colagen incep sa scada odata cu inaintarea in varsta.

Un studiu german a constatat ca adaugarea de peptide de colagen a contribuit la cresterea elasticitatii si hidratarii pielii in doar opt saptamani.

2. Vitamina D.

Vitamina D afecteaza starea generala a pielii si ajuta la tratarea anumitor afectiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul. Adaugati alimente precum somon, cod, ficat sau ton in dieta dvs. pentru a va mentine nivelul de vitamina D.

Citeste si articolul :   Cine nu ar trebui sa manance ghimbir si de ce

3. Uleiul de peste.

Uleiul de peste este o sursa excelenta de acizi grasi omega-3, care au proprietati antiinflamatorii care ajuta la protejarea pielii de deteriorari si imbatranire.

4. Supa de oase.

Supa de oase este o sursă importantă de colagen.

Este bogat in compusi care promoveaza sanatatea, cum ar fi prolina, glicina si glutamina. In plus, contine si mult colagen.

5. Biotina.

Biotina este o vitamina B solubila in apa, a carei deficienta duce la caderea parului si deteriorarea pielii.

Si, desi nu exista niciun studiu cu privire la efectul vitaminei asupra pielii, efectele negative ale deficitului acesteia sunt dovezi directe ca vitamina ar trebui luata in mod regulat.

6. Vitamina A.

Vitaminei A poate ajuta la scaderea acneei in termen de 3 luni. In plus, retinolul, un derivat al vitaminei A, este eficient in combaterea semnelor imbatranirii.

7. Multivitamine.

Multivitaminele pot fi un instrument util pentru a va completa dieta si pentru a oferi o serie de micronutrienti importanti.

Citeste si articolul :   De ce este indicat sa consumam cel putin doua oua pe zi

Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele cu diete limitate sau cu nevoi nutritionale crescute.

8. Vitamina C.

Vitamina C este bine cunoscuta pentru proprietatile sale antioxidante si capacitatea sa de a lupta impotriva radicalilor liberi, prevenind deteriorarea celulelor si stresul oxidativ din organism. De asemenea, protejeaza pielea de daunele provocate de soare si stimuleaza sinteza colagenului.

9. Curcumina.

Curcumina este un puternic pigment chimic si vegetal produs de unele plante.

Pe langa reducerea inflamatiei, curcumina accelereaza vindecarea ranilor, reduce simptomele psoriazisului si trateaza alte afectiuni ale pielii, cum ar fi scabia si

dermatita prin radiatii.

10. Vitamina E.

Fiind ingredientul principal al produselor cosmetice si de ingrijire a pielii, vitamina E ajuta la eliminarea radicalilor liberi daunatori si are proprietati protectoare.

Autor