7 sfaturi ale bunicilor pentru a elimina imperfectiunile si a avea o piele frumoasa

Pentru a elimina punctele negre, a lupta impotriva acneei si a tuturor imperfectiunilor pielii, este important sa cunosti obiceiurile bune pe care sa le adopti in rutina ta de frumusete.

1- Toate tipurile de piele au nevoie de protectie solara adecvata

In timp ce soarele ofera vitamina D, care combate stresul si protejeaza oasele, expunerea prelungita poate favoriza imbatranirea prematura a pielii. Vara si chiar iarna este necesar sa aplici o crema de protectie solara adaptata tenului tau. Tonurile mai deschise ale pielii ar trebui sa aiba un SPF mai mare, in timp ce tonurile mai inchise ale pielii pot fi protejate cu un indice mai scazut. Uleiurile de bronzare nu sunt recomandate pentru a va proteja pielea de razele UV.

2- Scrub-ul te va ajuta sa-ti purifici  fata

Daca exfolierea este un ritual de inclus o data pe saptamana in rutina ta de frumusete, este pentru ca te ajuta sa obtii o piele noua. Prin exfolierea fetei si a gatului, inlocuiti celulele moarte cu altele noi. Iti poti lua in sfarsit ramas bun de la un ten tern! Pentru aceasta, nu trebuie sa investiti in produse cosmetice adesea scumpe, deoarece alternativele naturale sunt eficiente. Datorita texturii sale granulate, mierea, un ingredient de sanatate de neoprit, este ideala pentru curatarea pielii in timp ce o hidrateaza si o calmeaza. Un tratament deosebit de apreciat de pielea sensibila si reactiva.

Citeste si articolul :   4 sfaturi pentru a combate oboseala

3- Zatul de cafea este aliatul tau anti-imperfectiuni

Daca iti place sa te trezesti dimineata cu o cafea buna, o poti folosi pentru a arata bine. Si pe buna dreptate, tescovina, reziduul de la percolarea semintelor, te poate ajuta sa indepartezi impuritatile in profunzime. Pentru a te bucura, amesteca o lingura din aceasta pulbere maro cu putin sapun cu pH neutru. Va trebui apoi sa-l aplici pe fata, masandu-te cu miscari circulare. Tot ce trebuie sa faci este sa clatesti!

Publicitate

4- Castravetele este ideal pentru pielea uscata

Acest ingredient natural purificator este ideal pentru pielea cu probleme.

5- Aburul este recomandat pentru tenul gras

Pentru a regla excesul de sebum responsabil de aparitia punctelor negre, vaporii de apa sunt ideali. Motivul ? Deschide porii pentru a desfunda impuritatile. Daca doriti sa va rasfatati cu un spa facial, incalziti putina apa intr-un lighean si inclinati-va la 30 de centimetri de recipient cu un prosop deasupra capului.

6- Pentru o piele frumoasa, evitati sa va atingeti fata

Pentru a avea o piele sanatoasa, fara acnee sau puncte negre, este recomandat sa evitati sa va atingeti fata. Si din motive intemeiate, germenii se gasesc adesea pe maini si pot absorbi aceasta zona. Sunteti in contact cu multi  agenti bacterieni si microbieni pe parcursul zilei. Din acest motiv este esential sa te speli pe maini de cel putin doua ori pe zi. Acest obicei te va impiedica sa acumulezi impuritati care pot fi responsabile de aparitia cosurilor si punctelor negre.

Citeste si articolul :   Beneficiile pentru sanatate ale cimbrului

7- Acest tratament cu sare este un exfoliant natural

Pentru a elimina punctele negre si toate impuritatile legate de poluare si bacterii, acest tratament de exfoliere este ideal. Pentru a-l pregati, veti avea nevoie de un praf de sare grunjoasa, doua linguri de ulei de masline, ideal pentru pielea uscata, si cateva picaturi de zeama de  lamaie. Dupa ce amestecati toate aceste ingrediente intr-un recipient, aplicati preparatul cu o pensula  si frecati usor fata. Toata pielea moarta se va desprinde si tenul tau va fi stralucitor.

Publicitate

Publicitate

Autor