Cele 11 beneficii ale morcovilor

De obicei ii  consumam sub forma de  suc sau intr-o supa. Morcovii sunt o leguma radacina de culoare portocalie. Sunt consumati  aproape peste tot in lume. Cand sunt proaspeti, au o textura crocanta.

Iata 11 beneficii asupra sanatatii  a morcovului despre care probabil nu stiati:

1- Morcovii imbunatatesc vederea. Este recomandat  sa ii mancati si sa beti sucul in mod regulat. Morcovii sunt bogati in beta-caroten, care se transforma in ficat in vitamina A. Aceasta se transforma in retina in rodopsina, un pigment purpuriu necesar pentru vederea nocturna.

2- Morcovii ajuta la prevenirea cancerului. Studiile au aratat ca morcovii reduc riscul de cancer pulmonar, de san si de colon. Aceste proprietati anticancerigene, descoperite de cercetarile stiintifice, se datoreaza falcarinolului si falcarindiolului continut in morcovi.

Publicitate

3- Morcovii si dieta de slabire. Morcovul este 88% apa !!!! Oamenii care urmeaza o dieta si incearca sa-si satisfaca foamea mancand morcovi isi asigura corpul cu esentialul de  apa.

Citeste si articolul :   Top 10 legume pentru a pierde in greutate

4- Sanatatea oaselor. Band suc de morcovi, va intariti oasele, deoarece acest suc ofera vitamina K, esentiala pentru metabolismul adecvat al calciului in oase. Acest suc ajuta si la mentinerea nivelului de calciu. Acest lucru ajuta oasele sa se vindece mai repede atunci cand sunt rupte. Potasiul din morcovi contribuie, de asemenea, la imbunatatirea sanatatii oaselor.

5- Vitamine pentru piele. Morcovii sunt bogati in betacaroten, un puternic antioxidant care ajuta la mentinerea sanatatii pielii. Sucul de morcovi ajuta pielea sa fie  mai fina si mai tanara. Datorita numeroaselor substante nutritive, vitaminele A si C, reduce problemele precum eczemele, o boala cauzata de lipsa vitaminei A in organism.

6- Pentru par frumos. Daca aveti probleme cu caderea parului, mancati o multime de morcovi. Sunt excelenti pentru cresterea lor. Morcovii sunt o sursa excelenta de vitamine B si A care sunt benefice pentru sanatatea scalpului.

7- Pentru unghii foarte puternice. Morcovii sunt o sursa bogata de vitamina A, necesara pentru cresterea tesuturilor. Consumul regulat face ca unghiile sa fie mai puternice.

Citeste si articolul :   Salata de sfecla cu branza feta care lupta impotriva inflamatiei, detoxifiaza ficatul, trateaza anemia si este atat de delicioasa

8- Morcovi la sfarsitul sarcinii. Consumul de morcovi, in special in ultimele trei luni de sarcina, reduce riscul de infectii periculoase pentru bebelus.

9- Un suc bun pentru diabetici. Band suc de morcovi, ii oferi corpului tau multa magneziu si mangan. Aceste doua minerale stabilizeaza nivelul zaharului si ajuta la reducerea excesului de greutate cauzat de diabet.

10- Incetineste imbatranirea. Morcovii contin un nivel ridicat de beta-caroten. Acesta actioneaza ca un antioxidant prin neutralizarea radicalilor liberi care afecteaza celulele din corp. Consumul de morcovi incetineste imbatranirea lor.

11- Protejeaza dintii si gingiile. Morcovii cruzi va curata gura si dintii prin razuirea placii si a alimentelor la fel ca o periuta de dinti si pasta de dinti. Consumul de morcovi stimuleaza gingiile si creste productia de saliva. Acesta din urma este un produs de curatare naturala a gurii care reduce prezenta bacteriilor. Mineralele prezente in morcovi previn problemele dentare.

Autor