5 remedii naturale pentru tratarea calcaielor uscate si deteriorate

A avea picioarele uscate si crapate poate fi destul de incomod si inestetic. Acest fenomen afecteaza mai mult femeile decat barbatii. Se intampla din cauza frecarii si presiunii repetate.

1.Scrubul

Scrubul ajuta la curatarea pielii si scaparea de celulele vechi care se acumuleaza la suprafata. Inmoaie-ti picioarele in apa calduta timp de 30 de minute. Apoi frecati zonele groase (calcaiul si talpile picioarelor) cu piatra ponce pentru a scapa de pielea moarta. Dupa aceasta operatie, picioarele tale vor fi moi si netede.

2.Ulei de cocos

Uleiul de cocos este un remediu natural si eficient pentru tratarea picioarelor uscate. Acest ulei va hidrata zonele uscate in care pielea este mai groasa. Uleiul de cocos este, de asemenea, cunoscut pentru proprietatile sale antibacteriene si antifungice. Prin urmare, poate fi eficient in tratarea infectiilor fungice.

Dupa spalarea picioarelor, aplicati ulei de cocos pentru a le hidrata.

3.Sare Epsom

Sarea Epsom este cunoscuta pentru beneficiile sale pentru piele. Este bogata in sulfat de magneziu si favorizeaza relaxarea musculara. Inmoaie-ti picioarele in apa calduta amestecata cu un pahar de sare Epsom. Apoi stergeti-le.

Citeste si articolul :   De ce frunzele plantelor tale devin galbene? Iata 3 motive si solutiile pentru a le remedia

4.Lamaie

Sucul de lamaie este un acid natural care ajuta la inlaturarea  pielii moarte. Pe de alta parte, lamaia iti va reimprospata pielea picioarelor si le va face sa miroasa placut. Pentru aceasta, umpleti un lighean de dimensiuni medii cu apa calduta si adaugati ½ pahar de suc de lamaie. Inmoaie-ti picioarele in amestec timp de 20 de minute. Apoi efectuati o curatare.

5.Otet de mere

Intr-un lighean umplut cu apa calduta adaugati cateva picaturi de otet de mere. PH-ul acestuia din urma este aproximativ similar cu cel al pielii sanatoase, deci este eficient impotriva pielii iritate, a eczemelor si a cosurilor. In mod natural este bogat in acid pentru a  te scapa de pielea moarta.

Autor