Motivul pentru care nu trebuie sa stai cu picioarele incrusisate

O doamna adevarata sta intotdeauna cu picioarele incrucisate sau cel putin asa ni se spune mereu. Si daca purtati o rochie sau o fusta si nu doriti ca toata lumea sa vada ce se ascunde dedesubt, aceasta pozitie asezata este, de asemenea, destul de avantajoasa. Cu toate acestea, data viitoare cand iti incrucisezi picioarele, poate vrei sa te gandesti de doua ori inainte daca vrei cu adevarat sa faci asta. Pentru ca se pare ca exista un risc destul de mare.

Amortire

Se pare ca a sta cu picioarele incrucisate pentru perioade lungi de timp nu este foarte bine pentru tine. Trecerea unui picior peste celalalt poate provoca amortirea piciorului sau picioarelor dupa un timp, din cauza presiunii asupra unui anumit nerv din spatele genunchiului. Se mai spune ca picioarele incrucisate pot creste tensiunea arteriala. Acest lucru se datoreaza faptului ca picioarele incrucisate imping sangele catre inima. Si asta suna altceva decat sanatos, nu-i asa? Aceasta pozitie asezata impiedica circulatia sangelui, motiv pentru care persoanelor cu risc crescut de cheaguri de sange li se recomanda sa nu-si incruciseze picioarele.

Varice

Si nu numai asta, picioarele incrucisate pot duce adesea la vene varicoase. Presiunea asupra picioarelor intinde structura moale a venei si poate duce la aceste temute vene varicoase. Daca stati cu picioarele incrucisate doar un minut sau doua, nu trebuie sa va faceti griji, dar daca faceti acest lucru in mod regulat mai mult de 10 pana la 15 minute la un moment dat, riscul creste semnificativ.

Din acest motiv, nu ar trebui sa va incrucisati picioarele

Solduri si spate

Picioarele incrucisate nu sunt, de asemenea, foarte bune pentru postura dvs. si va pot provoca dureri semnificative in solduri si in spate. Este important sa va ridicati la fiecare 30 de minute si sa faceti o scurta plimbare – este sufficient si o scurta plimbare pana la baie si inapoi. Pentru barbati, pozitia nu este, de asemenea, ideala, deoarece organele genitale pot deveni ciupite si pot interfera cu productia anumitor producatori de copii. Cel mai bine este sa stati drept cu picioarele plate pe podea si umerii inapoi.

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.