Ai insecte precum pestisorul argintiu in gospodaria ta – uite cum poti scapa cu usurinta de ele

Lepisma saccharina sau pestisorul argintiu este o vietate, insecta mica, primitiva, fara aripi care isi face aparitia extrem de des in aproape toate gospodariile.

Aproximativ un sfert din gospodariile romane sunt infestate cu paraziti, adesea sunt neobservate. Cand mediul este umed si intunecat, parazitii precum pestisorul argintiu ies din ascunzatorile lor. Pestisorul argintiu nu dauneaza direct sanatatii umane, dar poate provoca un sentiment inconfortabil.

Paraziti

In principiu, pestisorul argintiu nu dauneaza direct oamenilor. Dar, desigur, exista si ceva mai frumos de facut in casa decat sa extripam instecte. Un peste argintiu poate trai chiar si pana la 8 ani. Este o perioada destul de mare pentru un animal atat de mic care se taraste. Prin urmare, este important sa alungati acesti paraziti in timp util. Deci, inainte de a se simti confortabil la tine acasa trebuie sa elimini acesti paraziti. Din fericire, exista un truc simplu pe care il puteti folosi pentru a scapa rapid de aceste insect.

Publicitate

Luarea masurilor preventive este mult mai placuta decat tratarea ulterioara a unor familii intregi de pesti argintii. Ar trebui sa va asigurati ca apartamentul sau casa dvs. sunt bine aerisite. Ai vazut o insecta pestisorul argintiu in casa ta? Atunci ar trebui sa aveti grija de aceasta cat mai curand posibil. Daca nu reusiti cu acest truc, exista intotdeauna optiunea de a apela la o firma specializata in exterminarea daunatorilor si parazitilor din locuinte.

Truc:

Luati un pahar, banda adeziva si o bucata de paine. Infasurati complet exteriorul paharului cu banda adeziva, astfel incat toate partile (cu exceptia deschiderii) sa fie bine acoperite. Puneti painea in pahar si apoi stati in pozitie verticala acolo unde ati vazut pestisorul argintiu. Banda adeziva va permite parazitilor sa se tarasca cu usurinta in pahar, dar nu din si invers, deoarece paharul este prea neted. De asemenea, mai puteti incerca si: luati o sticla cu sistem spray si umpleti-o cu aproximativ 250 de mililitri de apa, cateva picaturi de ulei de lavanda si putin suc de lamaie. Acum pulverizati acest amestec oriunde banuiti ca sunt aceste insect – pestisorul argintiu.

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.