5 probleme pe care sucul de lamaie le rezolva

Lamaia poate fi utilizata nu numai in gatit sau in provocarile „cine va manca mai repede si nu se va incrunta”, ci si pentru rezolvarea multor mici probleme pe care nu vrei sa pierzi mult timp.

Albirea lucrurilor

Daca aveti articole din bumbac alb care au luat o nuanta galbuie in timp, le puteti spala cu acid citric sau suc de lamaie . Este mai usor sa adaugati acid direct  pulbere si sa spalati hainele in masina de spalat , iar sucul poate fi folosit pentru a inmuia hainele in apa fierbinte daca trebuie indepartate petele.

Miros neplacut in cuptorul cu microunde

Luati un castron (potrivit pentru incalzirea cu microunde), umpleti-l pana la jumatate cu apa, adaugati cateva felii de lamaie sau o lingura de acid (citric, bineinteles) in apa si incalziti amestecul in cuptorul cu microunde timp de maxim 2-3 minute . Apoi frecati peretii cuptorului cu un burete pentru a indeparta condensul de lamaie si murdaria, apoi stergeti-l  cu un prosop uscat.

Insecte

Daca micii chiriasi  au inceput  sa apara acasa, acestia pot fi alungati cu ajutorul sucului de lamaie. Paianjenii, furnicile si puricii sunt foarte sensibili la miros si nu sunt deloc fanii aromei de lamaie. Stoarce suc de lamaie sau lasa cateva coji pe pervazul ferestrei, la tocul usii si la colturile camerei ca sa impiedici aceste insecte sa-ti intre in casa.

Publicitate

Curatarea tocatoarelor din lemn

In timp, placile de taiat, in special cele din lemn, devin saturate cu diverse mirosuri neplacute din produsele care au fost taiate pe ele. Frecati placa cu o jumatate de lamaie si apoi clatiti-o cu apa fierbinte si mirosul va disparea. Pentru o curatare mai profunda: presarati sare pe tabla, umeziti-o cu suc si stergeti suprafata cu lamaia ramasa pentru cateva minute, aplicand o presiune usoara. Veti obtine un fel de scrub de lamaie cu sare.

Curata petele de rugina sau mucegai

Petele de rugina si de mucegai sunt inestetice, dar sucul de lamaie cu sare le poate scoate de pe tesaturile albe sau ecru. Pune sare pe zona patata si apoi stoarce suc de lamaie deasupra. Lasa tesatura in soare, unde razele ultraviolete vor grabi procesul.

Autor