Cum sa nu renunti la ceea ce ai inceput la jumatatea drumului si sa duci lucrurile pana la capat

Gandirea la sarcini neterminate este epuizanta, interfereaza cu concentrarea si provoaca sentimente constante de anxietate. Cu cat se acumuleaza mai mult, cu atat este mai greu sa ramai calm.

Cat de des s-a intamplat sa ai de rezolvat sarici importante si sa le abandonezi la jumatatea drumului? Daca acest lucru se intampla tot timpul si nu va place, am gasit mai multe modalitati de a face diferenta.

Descarca-te

Mai intai, eliberati-va capul de toate sarcinile pe care le-ati programat. Scrieti-le  pe o bucata de hartie sau in note pe telefonul smartphone. Este important ca creierul sa scape de tot ceea ce ati reusit sa introduceti in el, constient sau nu. La urma urmei, el isi aminteste fiecare lucru mic pe care ai vrut sa-l faci vreodata. Ati vazut o reteta de supa pe Internet si ati decis sa o gatiti sau v-ati gandit la ce merita sa mergeti la dentist pentru un control? Creierul si-a amintit atat de asta, cat si de altul si a considerat aceste cazuri ca neterminate, desigur, daca nu le-ati facut in aceeasi zi, ceea ce este putin probabil. Fiecare sarcina care va fi pe lista dvs. nu trebuie facuta imediat, principalul lucru este procesul de descarcare a capului, dupa care veti simti o usurare vizibila si mai putina anxietate.

Incepeti treptat

Este probabil ca lista dvs. de sarcini sa includa ceva care este foarte important pentru dvs. de completat. Gasiti sarcina cu cea mai mare prioritate si faceti cel putin un mic pas catre finalizarea acesteia.

Publicitate

Folositi principiul: gandit – facut

Daca nu dureaza mult timp pentru a finaliza o sarcina, faceti-o imediat ce vi se intampla. Mai des, ghidat de acest principiu, te vei obisnui cu finalizarea rapida a sarcinilor si le vei amana mai putin.

Aminteste-ti de dorintele tale

De fiecare data cand iti vine sa renunti la un loc de munca, aminteste-ti de ce ai facut-o in primul rand. Prezentati rezultate bune si bucuria dvs. de a le obtine. Cu cat iti imaginezi mai mai mult  ce vrei, cu atat va fi mai puternic stimulentul tau de a lucra.

Gandeste-te la inactiune

Daca gandurile de succes si bunastare nu va ajuta, ganditi  contrariul. Unii oameni sunt mai motivati de dorinta de a se salva de durere si pierdere decat de a gasi ceea ce vor. Imaginati-va consecintele inactiunii voastre. Imaginati-va cele mai neplacute detalii pana simtiti ca trebuie facut ceva urgent pentru ca aceste  cosmaruri  sa nu  mai vina niciodata.

Autor