Gradinarul priceput ne dezvaluie secretul udarii plantelor pe timp de vara! Ce nu stiam pana acum

Caldura din timpul verii este greu de suportat atat pentru oameni, cat si pentru plante. De aceea, este foarte important sa stim cand si cum trebuie sa ne udam plantele. Secretul udarii plantelor pe timp de vara.

Un gradinar priceput ne-a oferit cateva sfaturi utile:

1. Se uda intotdeauna radacinele plantelor.

2. Plantele din gradina se uda seara, iar cele din sera dimineata si seara. Castravetii sunt cele mai sensibile plante din sera, asadar trebuie udate dimineata si seara cu o cantitate mica de apa.

Un lucru foarte importanta trebuie retinut: plantele pe timpul verii se uda cu apa calduta, deoarece apa rece nu este buna pentru ele. Pastrati galetile pline cu apa in curte pentru a permite soarelui sa incalzeasca apa, apoi udati cu ea.

3. Daca doriti ca legumele dvs sa creasca frumos, trebuie sa verificati cat de umed este solul. Este indicat ca solul sa fie umed cam 5-7 cm adancime. Cand este seceta , trebuie sa acordam o atentie si mai mare udarii plantelor noastre.

Citeste si articolul :   Greseli de spalare a dintilor pe care le faceti si cum sa le remediati

4. Copacii si arbustii se uda o data pe saptamana seara cu multa apa. Asigurati-va ca apa ajunge chiar si la cele mai adanci radacini.

*Irigarea cu sistem de picurare este o solutie foarte buna, mai ales atunci cand suntem plecati.
Sisteme de irigare la domiciliu:

1. Cea mai simpla metoda

metoda 1

Turnati apa intr-o sticla de plastic, lasati putin spatiu pentru aer, iar in loc sa ii puneti capacul de plastic, puneti un burete. Asezati sticla pe orizontala langa planta. Apa se va scurge incet prin burete si va uda planta.

2. Irigarea subterana

metoda 2

Este una dintre cele mai bune metode pe care o putem folosi la plantele care au spatiu mic intre ele. Faceti doua gauri pe fiecare parte a sticlei, astfel incat sa puteti uda doua plante simultan. Umpleti sticla cu apa si sapati in pamant intre plante.

Autor