Cel mai mare spital modular COVID din tara, ce poate primi 500 de pacienti

Primarul general Gabriela Firea a anuntat, vineri, deschiderea „celui mai mare spital modular din tara”, unde pot fi tratati 500 de pacienti care au forme usoare de COVID-19. Unitatea sanitara este construita sub forma unei Sectii externe in curtea Spitalului „Victor Babes” din Bucuresti,

„Inauguram astazi (vineri – n.red.), la Bucuresti, cel mai mare spital modular COVID din tara. Acesta va putea sa primeasca 500 de pacienti imbolnaviti cu coronavirusul de tip nou, cu forme usoare. Formele mai complexe vor fi tratate, in continuare, in spitalele de boli infectioase. Fiecare salon are, pe langa pat, noptiera, dulap, si boiler pentru apa calda si aer conditionat. Cadrele medicale au o zona dedicata documentatiilor medicale si pentru odihna”, a spus Gabriela Firea.Primarul General a adaugat ca acest spital modular a fost construit in doua saptamani.

„Toate aceste spitale de campanie care au fost construite in aceasta perioada, la un moment dat, este posibil sa primeasca pacienti. Acest spital, prelunand un numar mare de pacienti, va putea sa degreveze spitalele de boli infectioase, si vom putea pune umarul al redeschiderea celorlalte spitale. Spitalul a fost ridicat in doua saptamani”, a adaugat edilul.Potrivit sursei citate, spitalul va avea saloane cu doua paturi, unde pot sta membrii aceleiasi familii, sau cu un singur pat.

Citeste si articolul :   7.424 de cazuri noi de COVID – 19, 427 de decese, 1.874 persoane sunt la ATI

„Aceasta unitate va fi folosita in cazul in care este nevoie. (…) In cazul in care va fi un aflux de pacienti, va fi un val sau un tsunami, vom fi mai relaxati pentru ca intr-o aceasta structura pot sta pacientii cu simptome usoare sau chiar cei asimptomatici, dar care trebuie sa fie urmariti. (…) Este o rezerva care, ca numar de paturi, este egal cu numarul de paturi al Spitalului „Victor Babes” ”, a spus Dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babes “.Dupa terminarea epidemiei de COVID-19, spitalul va fi folosit ca „organizare de santier pentru Spitalul Metropolitan”, a conchis Gabriela Firea.

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.