Ne dorim o finantare buna pentru deficit pentru a nu fi nevoie de masuri de austeritate

Presedintele Klaus Iohannis a spus, vineri, ca e nevoie de „o finantare buna pentru deficit, pentru a nu fi nevoie de masuri suplimentare de austeritate”, el adaugand ca nu e nevoie de repornirea, ci de revigorarea economica a Romaniei.

„Am discutat despre situatia economica, situatia bugetului, situatia generala. Ne-am concentrat pe doua teme, prima fiind deficitiul bugetar. Este clar ca vom avea un deficit mai mare decat cel planificat la inceputul anului. Acest deficit trebuie finantat. Am avut o discutie despre ce masuri se impun pentru revigorarea economica. In Romania, nu putem vorbi despre repornirea economiei. Economia Romaniei nu a fost oprita”, a spus Iohannis, intr- o declaratie de presa.

Seful statului a mai spus ca e nevoie de finantarea deficitului, pentru a nu se impune masuri suplimentare de austeritate.

„Ne dorim o finantare buna pentru deficit pentru a nu fi nevoie de masuri suplimentare de austeritate. E nevoie de masuri coerente care ne permit sa incurajam economia, care este intr-o situatie speciala”, a mai spus Klaus Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis a participat vineri, la Palatul Cotroceni, la o sedinta privind deciziile de politica economica in contextul epidemiei de COVID-19, cu premierul Ludovic Orban, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, si cu ministrul Finantelor, Florin Citu.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.