Plaga de melci in gradina – cu acest truc prietenos cu animalele vei reduce numarul lor

Melcii sunt creaturi destul de dragute in sine, dar pot deveni rapid o pacoste in gradina. Atat cei cu case, cat si nudibranhii pot manca un pat frumos de flori, plante, legume sau ierburi. Gradina ta sufera si de o plaga de melci – asa ii poti alunga nevatamat din gradina ta!

Melcii si gradinarii nu sunt de obicei cei mai buni prieteni. Melcii se hranesc cu material vegetal, dar si cu materiale animale moarte. Mai ales noaptea se aduna (incet) in gradina pentru o sarbatoare, astfel incat a doua zi dimineata sa nu mai ramana nimic din gradina ta de legume ingrijita cu grija. Din moment ce melcii incep sa se imperecheze inca din aprilie, este important sa-i alungam din gradina cat mai devreme posibil primavara. In cele din urma, depun in jur de 400 de oua, care clocesc trei saptamani mai tarziu.

Prevenirea

Deoarece este mai usor sa preveniti o plaga de melci decat sa o combateti, ar trebui sa luati aceste masuri preventive. Pastrati gradina in mod regulat curata, astfel incat stratul superior al solului sa se usuce si melcilor sa-le fie mai greu de invartit. Evitati zonele intunecate si umede din gradina, deoarece acestea sunt deseori desenate aici. De asemenea, puteti adauga cutii cuib pentru pasarile care mananca melci. Sau aplicati urmatorul truc:

Usturoiul

Mijloacele 100% naturale cu care poti castiga impotriva plagii de melci din gradina ta: Usturoiul! Unui melc nu-i place deloc mirosul puternic si intepator de usturoi si il face sa fuga din gradina ta.

Asa functioneaza:

Strangeti doi catei de usturoi.

Aduceti 1 litru de apa la fiert si adaugati usturoiul. Lasati-l sa se infuzeze 10 minute.

Asteptati pana cand amestecul se raceste putin, apoi strecurati usturoiul.

Se toarna sucul de usturoi intr-o sticla de plastic inchisa ermetic.

Apoi amestecati 2 linguri mari de suc de usturoi cu 1 litru de apa intr-o sticla de pulverizare sau intr-un vas de udat.

Acum puteti pur si simplu pulveriza plantele infectate. Vei vedea ca in curand melcii nu vor mai aparea!

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.