Modalitati de a scapa de punctele negre

Ce poti sa faci

Punctele negre sunt una dintre cele mai frecvente forme de acnee. Desi persoanele care au pielea grasa sunt mai vulnerabile la punctele negre, oricine le poate obtine.

Publicitate

Se formeaza atunci cand porii se infunda cu o combinatie de celule moarte ale pielii si exces de ulei (sebum) din glandele sebacee.

Spre deosebire de punctele albe, care creeaza pori inchisi, punctele negre au suprafete deschise, ceea ce creeaza o oxidare de culoare inchisa.

Publicitate

Poate fi tentant sa incercati sa ciupiti sau sa impingeti dopul negru afara, dar acest lucru poate provoca cicatrici inutile si alte daune pielii.

Curatati cu acid salicilic

In loc de peroxid de benzoil, cautati produse fara prescriptie medicala (OTC) care contin acid salicilic.

Acidul salicilic este ingredientul preferat pentru tratarea punctelor negre si a punctelor albe, deoarece descompune materialele care infunda porii:

-exces de ulei

-celulele moarte ale pielii

Alegand un detergent zilnic cu acid salicilic, puteti elimina aceste elemente in plus fata de:

Citeste si articolul :   Vitamine: elementele esentiale ale dietei noastre

-murdarie zilnica

-ulei

-machiaj

Desi tot trebuie sa te speli pe fata de doua ori pe zi, incearca sa folosesti un produs de curatare care contine acid salicilic doar o data pe zi pentru a incepe. Acidul salicilic este deosebit de bun pentru cei cu pielea uscata.

S-ar putea sa va ganditi sa il utilizati numai noaptea si apoi sa folositi sapunul obisnuit dimineata. Pe masura ce pielea dvs. se obisnuieste cu produsul, puteti alege sa il folositi atat dimineata, cat si noaptea.

Multi oameni sunt sensibili la acidul salicilic. Este posibil sa nu il puteti folosi mai mult de o data la cateva zile. Daca continuati sa reactionati la aceasta, intrerupeti utilizarea.

Incercati retinoizi topici

Retinoizii pot fi utili pentru cazurile incapatanate de acnee, ajutand la deconectarea porilor. Acest proces poate face si alte produse OTC mai eficiente, ajutandu-i sa poata patrunde mai bine in folicul.

Dar daca aveti pielea uscata evitati cu totul exfoliantii puternici, cum ar fi retinoizii.

Citeste si articolul :   13 greseli de ingrijire corporala pe care le poti evita

Folositi o masca de lut

Mastile de argila ajuta la extragerea uleiurilor si a toxinelor din piele, ceea ce ajuta la desfundarea porilor.. Mastile de argila sunt adesea considerate indispensabile pentru pielea grasa.

Unele masti de lut contin si sulf. Sulful este un alt ingredient care actioneaza pentru descompunerea celulelor moarte ale pielii care alcatuiesc punctele negre.

Indiferent de masca pe care o alegeti, o puteti folosi o data pe saptamana, in plus fata de tratamentul exfoliant o data sau de doua ori pe saptamana.

Folositi o masca de carbune

La fel ca mastile de lut, mastile de carbune lucreaza adanc in piele pentru a extrage ulei si alte impuritati. Se crede ca carbunele creste aceste beneficii cu o alta nota.

Nu dormi cu machiaj

La sfarsitul unei zile lungi, ultimul lucru pe care poate doriti sa-l faceti este sa va demachiati.

Daca este lasat peste noapte, chiar si machiajul noncomedogenic va poate infunda porii.

Cei cu pielea grasa ar putea dori sa ia in considerare utilizarea unui produs de curatare spumant. Demachiantele pot fi folosite si inainte de a va spala fata pentru o putere de curatare suplimentara.

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.