Ce trebuie sa faci ca pielea, parul si unghiile sa ramana sanatoase si frumoase pe o perioada indelungata de timp

Pielea, parul si unghiile sunt deosebit de importante pentru femei si necesita ingrijire speciala. Asadar, nu este de mirare ca exista nenumarate produse cosmetic fie in farmacii, fie in drogherii, toate promitand acelasi lucru: o piele mai buna, mai ferma, un par lung si unghiile puternice.

Piele frumoasa si stralucitoare

Pielea frumoasa are mult de-a face cu genele, dar mai mult de-a face cu nutritia, ingrijirea si influentele externe. Cei care mananca in principal mancare rapida si dulciuri nu trebuie sa fie surprinsi ca vor avea o  piele grasa, proxenetata. Alimentele cu vitamina A au un efect absolut pozitiv asupra pielii. Aceasta stimuleaza diviziunea celulara si dezvolta formarea fibrelor elastice.

Morcovii, dovleacul Hokkaido, broccoli si spanacul sunt deosebit de buni pentru aceasta si previn uscarea pielii. Vitamina C si E sunt, de asemenea, prieteni foarte buni ai pielii si anume strang tesutul conjunctiv. Deci, daca sunteti predispus la celulita si aveti, de asemenea, o piele proasta, de culoare galbena, ar trebui sa va delectati mai des cu fructe si legume proaspete, precum si cu cereale si nuci.

Ingrijirea este totul

Ar trebui sa aveti grija la masajul cu creme comerciale. Cu toate acestea, nu ar trebui sa fie orice crema, ci una cu putine ingrediente. Cu cat o crema contine mai multe ingrediente, cu atat este mai mare probabilitatea ca pielea sa fie iritata. Prin urmare, utilizarea unei game intregi de produse de ingrijire are un sens deosebit, deoarece ingredientele sunt de obicei aceleasi si se potrivesc intre ele. De asemenea, nu trebuie neglijat un peeling. Celulele moarte ale pielii sunt indepartate si se stimuleaza formarea de celule noi. De aceea acidul folic este important pentru femeile care nu sunt insarcinate.

Publicitate

Fara alcool sau putin alcool, fara fumat si chiar putina cafea pot dezvolta, de asemenea, o piele frumoasa. Acesta din urma stimuleaza formarea de acid si, la randul sau, are un efect negativ asupra pielii. Nicotina constrange vasele de sange, deci inhiba fluxul sanguin si asigura ca tenul arata palid si te face sa arati mai in varsta. Pentru a evita bea multa apa, dormi si iesi la aer proaspat cat mai des.

Citeste si articolul :   Acizii grasi Omega-3 si rolul lor pentru infrumusetare : alimente bogate in acizi omega-3

Par stralucitor si sanatos

Pentru a preveni un par uscat, despicat, trebuie sa aveti grija sa asigurati o ingrijire suficienta la spalare. Uleiurile speciale pentru varfurile de par ofera un remediu. La spalare, ar trebui sa acordati atentie unui masaj adecvat al capului, deoarece acesta stimuleaza circulatia sangelui si favorizeaza productia de glande sebum, care sunt responsabile pentru cresterea parului.

Daca aveti un par fin si va doriti volum ar trebui mai intai sa va masati balsamul in par atunci cand va spalati si apoi sa va spalati cu sampon. Este important sa luati doar o portie de sampon de marimea unei alune si sa nu folositi apa prea fierbinte, deoarece scalpul si parul sunt, de asemenea, stresate de schimbari bruste de temperatura. Uscarea trebuie facuta cu grija, iar cel mai bine il lasati sa se usuce natural fara uscator de par.

Unghii frumoase si sanatoase

Unghiile sunt adesea o reflectare a sanatatii noastre. Daca sunt fragile si decolorate, acesta este adesea un semn ca ceva nu este in regula. In plus, unghiile sunt intotdeauna tensionate doar de viata de zi cu zi: spalare, curatare, tastare pe computer. Rezultatul: se scindeaza si se sparg.

Citeste si articolul :   Rugaciunea care se rosteste astazi, de Buna Vestire.

La fel ca in cazul pielii si parului, nutritia joaca, de asemenea, un rol crucial in unghii. Deoarece unghiile cresc din anumite celule, ele pot creste la fel de sanatoase ca celulele. Pentru a obtine cel mai bun rezultat posibil, produsele lactate, ciupercile, nucile, pestele – si, desigur, fructele si legumele ar trebui sa fie cat mai mult consumate. Oja pune multa presiune pe unghie asadar, daca suferiti deja de unghii subtiri si fragile, ar trebui sa le folositi doar la ocazii speciale. O manichiura o data pe saptamana nu numai ca face ca unghiile sa arate bine ingrijite, ci si sa le împiedice sa se rupa.

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.