7 lucruri care se intampla cu corpul tau atunci cand consumi otet de mere in fiecare zi

Otetul de mere are un impact pozitiv asupra sanatatii. Cand deschizi o sticla de otet de mere, esti intampinat de un miros acru, intepator. Desigur, nu pare foarte tentant sa bei, dar cu siguranta ar trebui sa incerci. Uneori otetul este numit si o bautura minune, deoarece are efecte foarte pozitive asupra sanatatii. Iata cateva dintre beneficii:

1.Reduce apetitul

Otetul de mere este consumat pe scara larga pentru pierderea in greutate, deoarece poate fi intr-adevar o mana de ajutor. „Consumul de otet poate duce la modificari ale metabolismului si, astfel, poate contribui la pierderea in greutate”, a declarat Luiza Petre, cardiolog si specialist in managementul greutatii, pentru The Healthy. Ea a mentionat, de asemenea, ca otetul de mere reduce pofta de mancare si te face sa te simti mai plin dupa masa.

2.Amelioreaza poftele

Publicitate

Amesteca otet de mere cu putina miere si nu vei mai simti pofta de dulciuri. Aciditatea din otet va asigura ca sunteti mai putin interesat de zahar, in timp ce cu mierea va puteti bucura in continuare de putina dulceata, daca aveti chef. In plus, sunt doar trei calorii pe lingura de otet de mere.

Citeste si articolul :   Calendar ortodox 2020, 13 iunie. Este praznuita Sfanta Tamaduitoare.

3.Imbunatateste sistemul digestiv

Prebioticele din otetul de mere, potrivit specialistilor are un efect pozitiv asupra microorganismelor sanatoase. Acest lucru permite reglarea mai buna a acidului stomacal si, in cele din urma, duce la o digestie mai buna.

Publicitate

4.Poate reduce glicemia

Beti otet de mere din cand in cand? Acest lucru va poate creste insulina, facand mai usor pentru organismul dvs. sa descompuna orice zahar, chiar daca tocmai ati mancat o masa bogata in carbohidrati. „Otetul de mere poate preveni rezistenta la insulina, un simptom al pre-diabetului”, sustin mai multi specialisti. Prin urmare, otetul de mere poate sustine insulina. Cu toate acestea, diabeticii nu ar trebui sa vada niciodata otetul de mere ca inlocuitor al insulinei pe care trebuie sa o injecteze.

5.Poate imbunatati sanatatea inimii tale

Trigliceridele sunt un compus chimic care face ca placa grasa sa se acumuleze in vasele de sange si poate bloca fluxul sanguin. Beti otet de mere regulat? Atunci, acest lucru poate reduce trigliceridele. De asemenea, fibra din otetul de mere poate neutraliza colesterolul rau.

Citeste si articolul :   Ce se intampla cu corpul tau cand mergi jumatate de ora in fiecare zi

6.Corpul tau poate absorbi mai multi nutrienti

Se pare ca otetul de mere ajuta organismul sa absoarba mai bine substantele nutritive. Un studiu mai vechi la animale a aratat ca intestinele absorb mai mult calciu si fier atunci cand se consuma otet de cidru.

7.Deterioreaza smaltul dintilor

Din pacate, otetul de mere are, de asemenea, un dezavantaj major. Deoarece este atat de incredibil de acidulat, poate ataca smaltul dintilor. De aceea, cel mai bine este sa diluati otetul de mere 1:10 cu apa si sa-l beti cu ajutorul paielor.

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.