Dan Barna reactioneaza dupa violentele de la proteste: “Avem un partid extremist in Parlament care si-a asumat aceste proteste”

Dan Barna a condamnat manifestarile huliganice din registrul fascist de la protestele din Bucuresti si a transmis ca Guvernul va avea „toleranta zero fata de aceste manifestari care ne arunca ani multi inapoi in ceea ce inseamna o democratie”.

„Sunt doua planuri foarte importante ale discutiei – pe de o parte dreptul cetatenilor de a protesta, e un drept pe care il respectam, este un drept firesc. Eu insumi si multi din actuala guvernare au protestat cu ani in urma la ceea ce a insemnat guvernarea lui Liviu Dragnea si abuzurile asupra democratiei pe care le-am amendat la momentul acela. Deci pe acest plan al dreptului la protest nu e nimic de spus.

Al doilea plan insa, cel putin la fel de grav, este cel legat de faptul ca de aseara avem un partid extremist in Parlamentul Romaniei care si-a asumat aceste proteste si partea aceea dintre cei care au demonstrat, care considera ca este legitimi sa o ameninti pe Maia Morgenstern, care considera ca este legitim sa mergi la primarul Timisoarei acasa si sa strigi repertoriu fascist, revoltator si de neacceptat. In mod revoltator, aproape mi s-a facut rau – in curtea Spitalului din Brasov strigand la medici si la ambulante „asasinilor”, acele persoane sunt huligane. Acele persoane sunt din zona extremismului si zona fascismului si faptul ca am putea sa avem orice toleranta fata de ei este exclus”, a declarat Dan Barna, la Digi 24

„O spun foarte clar – dreptul la protest fata de niste masuri cu care parte din cetatenii romani nu sunt de acord este un drept firesc, dar manifestarile acestea huliganice, din registrul fascist sunt de neacceptat si ma astept in continuare si aceasta va fi si pozitia Guvernului – toleranta zero fata de aceste manifestari care pur si simplu ne arunca ani multi inapoi in ceea ce inseamna o democratie in care drepturile si respectul celuilalt inseamna foarte mult.

E evocatoare si foarte explicita fotografia aceea de la Brasov in care un cetatean cu masca de oxigen, bolnav acasa, privea pe geam cum altii strigau in fata blocului ca virusul nu exista si sa nu poarte masca. Este o societate in care o mana de huligani si de derbedei incearca sa confiste agenda publica. Si mesajul pe care noi il transmitem, eu si premierul si Guvernul cetatenilor din aceasta tara este sa nu ignoram aceste manifestari, sa ne facem fotografii purtand masca, sa aratam ca aceste masuri sunt necesare. Romania are, ca paranteza, printre cele mai relaxate masuri fata de ceea ce se intampla in Europa.

Daca nu intelegem ca trebuie sa purtam masca, trebuie sa respectam aceste restrictii in care pur si simplu se limiteaza perioada de interactiune si in felul acesta speram sa scada incidenta raspandirii pandemiei, nu avem nicio sansa si vom ajunge si noi, din pacate, daca nu respectam aceste masuri sa trebuiasca sa luam masuri mult mai dure, cum vedem ca se intampla in Germania, in Franta”, a mai spus Dan Barna.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.