”La Matei Bals, sectia de terapie intensiva, condusa abuziv de un medic fara pregatire”

Atac dur la adresa Dr. Streinu Cercel: ”La Matei Bals, sectia de terapie intensiva, condusa abuziv de un medic fara pregatire”

Atac dur la adresa dr. Streinu Cercel, lansat de Societatea Romana de Anestezie si Terapie Intensiva (SRATI).

SRATI anunta ca se „opune vehement” detasarii in sectia in sectia ATI a Institutului de Boli Infectioase Matei Bals, indiferent daca este pe baza voluntara sau nu.

”Activitatea de voluntariat este una de la care colegii nostri nu s-au dat niciodata in loc. Indiferent ca am vorbit de inundatii, de conflicte de orice fel, tot timpul au existat voluntari.

Situatia de la Matei Bals este insa una diferita. Sectia de ATI este condusa abuziv de un doctor care nu are nicio pregatire pentru asta, nicio expertiza. Este un exemplu perfect de ceea de inseamna feudalizarea sistemului de sanatate ceea ce se intampla acolo.

Nu dorim sa trimitem colegi sub autoritatea niciunei persoane care nu are competenta si pregatirea in domeniu. La Matei Bals colegii nostri si-au facut datoria tot timpul.”, a declarat Dr. Bubenek

Citeste si articolul :   Protest in Piata Victoriei. Sute de oameni, fara masti de protectie, manifesteaza impotriva legii carantinarii

Medicul Bubenek a facut apel catre autoritatile din Sanatate pentru demiterea conducerii ATI la Institutul din Capitala.

”Sper ca Ministerul Sanatatii sa ia masuri si sa demita o conducere fara pregatire in domeniu. Daca cineva crede ca trebuie sa continuam in ilegalitate, abuz si impostura, noi nu putem tolera asta.

Faptul ca aceasta sectie este condusa de o persoana fara pregatire in domeniu este un atentat la adresa pacientilor. Ca presedintele al SRATI nu pot sa tac si sa accept o asemenea situatie care e de netolerat.

Pacientii nu trebuie pusi in pericol, doctorii nu trebuie pusi in pericol. Este o problema care treneaza si ar trebui sa inceapa de-feudalizarea sistemului de sanatate din Romania.”, a mai spus Dr. Bubenek.

”Motivul este unul simplu si cunoscut si dumneavoastra si Ministerului Sanatatii: de peste 11 ani, ca urmare a abuzului de putere a Prof.dr. Adrian-Streinu-Cercel, sectia ATI de la IBI Matei Bals este condusa ilegal (cu delegatie) de catre dr.Doina Iovanescu – medic primar de boli infectioase, fara nici un fel de expertiza in specialitatea ATI!”

Citeste si articolul :   Raed Arafat, avertizare de ultim moment: Se dau amenzi mari

Astfel, asociatia medicilor ATI spune ca daca cererile lor nu vor primi raspuns, atunci se va adresa de urgenta Procuraturii, Instantelor Judecatoresti, Avocatului Poporului, Asociatiilor de Protectie a Pacientilor si mass-mediei.

Autor