Consumul de apa minerala si proprietatiile acesteia

Apa este sursa vietii noastre: prin consumul de apa va sustineti sanatatea si, in acelasi timp, protejati mediul.

Prima viata a luat nastere in oceanele primare si chiar si astazi intregul nostru metabolism functioneaza numai daca corpul are suficienta apa. Este important sa protejam aceasta resursa pretioasa – cu totii trebuie sa ne facem partea si ni se cere sa integram sustenabilitatea in viata noastra.

Apa minerala  naturala sau apa de la robinet: care este de fapt mai buna?

Pentru a ne alimenta organismul cu suficiente lichide, expertii recomanda sa consumam aproximativ 1,5 litri de apa pe zi. Nevoile noastre pot fi crescute, de exemplu prin munca fizica sau sport, dar si prin caldura sau frig extrem. Este suficient consumul de  apa de la robinet sau ar trebui sa fie completat si de apa mineral naturala?

Publicitate

Doua treimi din apa de la robinet se obtine din apele subterane si o treime din apa de suprafata. Apa minerala provine dintr-o sursa subterana de izvoare, create din apa de ploaie care se scurge prin diferitele straturi de roci ale pamantului de-a lungul deceniilor si secolelor, eliberand mineralele omonime din roca respectiva. Aceste minerale sunt vitale pentru noi si sunt implicate in numeroase procese metabolice din organism. Apa de la robinet, pe de alta parte, nu aduce nicio contributie relevanta la aprovizionarea cu minerale, dupa cum arata un studiu realizat de Universitatea Leibniz din Hanovra.

Apa minerala actioneaza, asadar, ca un plus sanatos pentru echilibrul mineral: contine cantitati mari de calciu, de care avem nevoie pentru construirea oaselor, si magneziu, care regleaza transmiterea stimulilor intre nervi si muschi. Apa minerala contribuie, de asemenea, la acoperirea necesitatii zilnice de sodiu, potasiu si clorura.

Citeste si articolul :   11 beneficii pentru sanatate ale morcovilor despre care s-ar putea sa nu stiti

Apa medicinala sprijina sanatatea

Dar nu toata apa este la fel: asa-numita apa medicinala poate sustine in mod eficient un stil de viata sanatos datorita continutului ridicat de minerale si oligoelemente. Apa minerale este o  combinatie unica de minerale si are un continut ridicat natural de hidrogen carbonat. Acest oligoelement combate supraacidificarea corpului si ajuta la mentinerea unui echilibru acido-bazic echilibrat – o contributie proactiva la sanatatea corpului uman.

Pe termen lung, noi, oamenii, putem ramane la fel de sanatosi ca mediul nostru. Ca produs pur natural, apa minerala depinde si de un mediu intact. Deci, daca doriti sa va sprijiniti sanatatea si mediul, va puteti baza pe apa minerala naturala.

Acordati atentie neutralitatii climatice: la nivel de Europa s-au redus continuu amprentele de carbon, iar companiile de apa  au fost neutre din punct de vedere climatic din 2020. De exemplu, la modul general, flota de vehicule a fost transformata in vehicule ecologice, alimentate cu gaze naturale. Iar emisiile de CO2 care nu pot fi inca evitate sunt compensate de un proiect de protectie climatica in Madagascar, in cooperare cu ClimatePartner.

Citeste si articolul :   Cafeaua este excelenta pentru sanatatea ta: 5 motive dovedite stiintific pentru a bea cafea

 

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.