Beneficiile ascunse ale bananelor, in special cele cu pete negre

Remedii naturale si prevenirea cu banane

Bananele sunt probabil unul dintre cele mai subevaluate fructe ale naturii. Fructele cu coaja galbena sunt usor de trecut cu vederea, mai ales atunci cand se pare ca exista intotdeauna un tip nou si exotic de fructe care este promovat ca urmatorul lucru mare.

Cu toate acestea, ramane faptul ca bananele sunt un super-aliment gustos care poate oferi corpului nostru toate lucrurile bune de care are nevoie pentru a prospera. Sunt pline de nutrienti, vitamine, fibre si zaharuri naturale, cum ar fi zaharoza si fructoza. Aceasta face parte din motivul pentru care consumul regulat de banane poate ajuta la mentinerea medicului departe.

Multi dintre noi aducem acasa o gramada de banane din magazin si le mancam pe tot parcursul saptamanii. Incep mai ales galben-verzuie si fara pata, dar odata cu trecerea timpului, bananele se coc continuu.

Publicitate

In cele din urma, incep sa dezvolte pete maronii, care cresc din ce in ce mai mari pana cand intreaga banana este acoperita de maro.

Citeste si articolul :   Intrebari si raspunsuri despre vise (Prima parte)

Cu toate acestea, cu cat o banana pare sa aiba pete mai intunecate, cu atat este mai coapta si cu atat mai mult contine TNF. TNF inseamna Factor de necroza tumorala si este o substanta de combatere a cancerului care ajuta la lupta impotriva celulelor anormale din corpul nostru.

Alte beneficii

1) Arsuri la stomac – Bananele sunt anti-acide ale naturii si pot oferi ameliorare de arsuri la stomac si reflux de acid. Consumul unei singure banane poate aduce imediat ameliorare linistitoare si va poate diminua simptomele arsurilor la stomac.

2) Tensiunea arteriala – Bananele ajuta la scaderea tensiunii arteriale si protejeaza impotriva accidentelor vasculare cerebrale sau a infarctului, deoarece sunt sarace in sodiu si bogate in potasiu, facandu-le un aliment sanatos pentru inima.

3) Energie – Consumul unei banane sau doua inainte de un antrenament va ofera suficienta energie pentru a dura o ora sau mai mult. Carbohidratii glicemici, vitaminele si mineralele cu continut scazut de glicemie va ajuta sa va sporiti rezistenta, in timp ce potasiul ajuta la prevenirea crampelor musculare.

Citeste si articolul :   Cum sa detectati semnele de avertizare ale unui accident vascular cerebral

4) Anemie – Acestia ii pot ajuta pe cei cu anemie, oferind fier alimentar atat de necesar, care stimuleaza productia de celule rosii din sange si hemoglobina si intareste aportul de sange.

5) Ulcere – Cand suferiti de ulcere la stomac, multe alimente sunt in afara limitelor, dar bananele pot fi consumate fara a fi nevoie sa va faceti griji daca vor provoca sau nu durere. Acest lucru se datoreaza faptului ca textura lor neteda, moale si moale acopera mucoasa stomacului si o protejeaza impotriva acizilor corozivi si a iritatiilor.

6) Depresia – Ele pot ajuta la depasirea depresiei, deoarece au un nivel ridicat de triptofan, pe care corpul nostru il transforma in serotonina. Serotonina este un neurotransmitator cerebral care ii face pe oameni sa se relaxeze, sa se simta fericiti si sa imbunatateasca starea de spirit. Astfel, bananele pot ajuta oamenii sa se simta mai bine si sa invinga depresia.

7) Constipatie – Daca sunteti infundat, mancati cateva banane. Au suficiente fibre in ele pentru a stimula miscarile intestinale regulate si pentru a oferi o usurare naturala a constipatiei.

Citeste si articolul :   8 probleme de sanatate pe care le poti rezolva cu apa cu lamaie

8) Nervii sau sindromul premenstrual – Cand va simtiti prost si stresati, mancati o banana. Ele ajuta la reglarea zaharului din sange si sunt bogate in vitamine B, care calmeaza in mod natural sistemul nervos si ii fac pe oameni sa se relaxeze, rezultand o stare de spirit general imbunatatita.

9) Controlul temperaturii – Consumul unei banane intr-o zi fierbinte va poate racori prin scaderea temperaturii corpului. Acelasi lucru este valabil si pentru ca aveti febra.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.