Patru semne ca aveti nevoie de mai multe proteine

Proteina este un macronutrient important necesar pentru buna functionare a tuturor celulelor din corpul nostru. Aportul insuficient de proteine ne poate afecta negativ sanatatea si bunastarea. Iata cateva semne ca dieta ta este saraca in proteine.

Pierderea masei musculare

Daca in dieta exista prea putine proteine, de exemplu, din cauza unei diete stricte, vei pierde in mod activ masa musculara si corpul tau nu va arata tonifiat si zvelt, ci epuizat. Masa musculara incepe in mod natural sa scada dupa varsta de 40 de ani, asa ca obtinerea suficienta de proteine este deosebit de importanta pe masura ce imbatranesti. Acesta este motivul pentru care necesarul de proteine este mai mare la adultii in varsta, expertii recomandand ca acestia sa consume 1,2-2 grame de proteine pe kilogram de greutate corporala, ceea ce este cam normal pentru adultii care fac sport in mod regulat.

Publicitate

Probleme ale pielii, parului si unghiilor

Daca parul si unghiile au devenit subtiri si casante, iar pielea si-a pierdut elasticitatea, acesta poate fi un semn ca mananci prea putine alimente proteice – carne, peste, oua, lapte, leguminoase si asa mai departe. Proteinele joaca un rol important in structura si functia celulelor care alcatuiesc parul, unghiile si pielea, iar reducerea acesteia in dieta nu este o idee.

Citeste si articolul :   13 utilizari uimitoare ale lamaii despre care ar trebui sa stiti

Apetit crescut

Daca consumi suficiente calorii pentru greutatea, inaltimea si stilul tau de viata, dar inca mai simti in mod constant pofte care te fac sa te gandesti la mancare mai mult decat la alte lucruri, ai putea dori sa-ti schimbi putin dieta si sa adaugi mai multe proteine. Proteina este cel mai satios nutrient in comparatie cu carbohidratii si grasimi si prin urmare ajuta la controlul mai bun al  apetitului.

Publicitate

Recuperare lenta dupa exercitiu

Toata lumea isi revine dupa exercitii in moduri diferite, dar cei care mananca putine proteine au tendinta de a-si reface rezervele de energie dupa antrenament mult mai incet decat altii. Acest lucru se poate manifesta prin dureri musculare, oboseala constanta, iritabilitate si somnolenta. Din cauza acestor sentimente neplacute, multi oameni abandoneaza sportul pentru ca cred ca nu obtin rezultate . Dar daca adauga mai multe proteine in meniul lor, se vor simti mult mai bine si vor incepe sa observe schimbari pozitive in corpul lor.

Autor