7 beneficii ale otetului de mere

Prima utilizare cunoscuta a otetului de mere dateaza de peste 10.000 de ani. Folosit de-a lungul secolelor atat ca produs alimentar, cat si ca medicament, acest produs se bucura de o adevarata revenire in ultima vreme. Ca remediu popular, otetul de mere este recomandat pentru tratarea gripei si a negilor. Multe dintre pretinsele sale beneficii au fost recent dovedite prin studii stiintifice.

1.Controleaza nivelul zaharului din sange:

Mai multe studii confirma puterea otetului de mere pentru a regla glicemia si diabetul. S-a demonstrat ca consumul de otet de mere imbunatateste sensibilitatea la insulina in timpul meselor bogate in carbohidrati, incetinind cresterea nivelului de zahar din sange.

2.Protejeaza inima:

Datorita continutului ridicat de potasiu, otetul de mere ajuta la scaderea hipertensiunii arteriale.

3.Faciliteaza digestia:

Alimentele fermentate, cum ar fi otetul de mere, ajuta digestia, promovand dezvoltarea bacteriilor intestinale sanatoase.

Publicitate

4.Previne cancerul:

Otetul de mere este bogat in polifenoli, care ajuta la combaterea stresului oxidativ. Cercetarile au aratat ca dietele care contin alimente bogate in antioxidanti pot ajuta la reducerea riscului de cancer.

5.Poate ajuta la scaderea in greutate:

Potrivit unui studiu japonez , oamenii care au consumat otet de mere zilnic timp de 12 saptamani au pierdut cu 1 kg mai mult decat cei care s-au limitat la apa. Expertii cred ca otetul de mere stimuleaza genele care ajuta la metabolizarea grasimilor. Un alt studiu publicat in Jurnalul International de Obezitate a confirmat ca consumul acestui aliment poate suprima pofta de mancare, dar acest lucru s-a datorat mai mult gustului intepator si amar al otetului pe care oamenii nu prea il agreaza.

6.Echilibreaza nivelurile de pH:

Desi s-au facut foarte putine cercetari in acest domeniu, adeptii acestui produs sustin ca ajuta la restabilirea alcalinitatii corpului, care, la randul sau, ajuta la cresterea metabolismului, la cresterea imunitatii, la incetinirea procesului de imbatranire si la restabilirea tineretii si stralucirii pielii.

7.Poate combate respiratia urat mirositoare:

Proprietatile antibacteriene ale otetului de mere pot ajuta la indepartarea placii si la distrugerea bacteriilor care provoaca respiratie urat mirositoare si dureri in gat.

Citeste si articolul :   Nutrienti care nu pot lipsi din dieta ta

Otetul de mere are un gust cam amar. Pentru a-l bea fara sa va simtiti rau, amestecati-l cu apa sau suc proaspat si adaugati miere. Otetul de mere nefiltrat este mai puternic, dar nu exagerati: utilizarea excesiva ar putea deteriora smaltul dintilor sau irita esofagul datorita aciditatii sale.

Publicitate

Autor