Beneficiile uleiului de masline pentru sanatate

Uleiul de masline este bine cunoscut pentru beneficiile sale pentru sanatate. In timp ce acest ulei va ajuta sa va pastrati tineretea pielii, va poate proteja si de mai multe boli.

Uleiul de masline si functiile cognitive

Un studiu recent a aratat ca uleiul de masline poate preveni boala Alzheimer. Intr-adevar, acest ulei contine o molecula, oleocantala, care ar avea un efect protector asupra neuronilor facilitand expulzarea proteinelor beta-amiloide care pot fi responsabile de boala Alzheimer.

In plus, oamenii de stiinta au observat ca bolile cerebrale, cum ar fi dementa, care afecteaza si neuronii, erau mai putin frecvente in tarile mediteraneene, unde uleiul de masline face parte din dieta zilnica.

Alte beneficii ale uleiului de masline

Pentru a intari sistemul imunitar: uleiul de masline este bogat in antioxidanti care pot preveni sistemul imunitar de infectie.

Publicitate

Pentru a proteja inima: un studiu recent a constatat ca persoanele care consuma ulei de masline in mod regulat reduc riscul de accident vascular cerebral cu 41%. Uleiul de masline este bogat in polifenoli care ajuta la reglarea nivelului de colesterol din sange.

Citeste si articolul :   4 vitamine si minerale de consumat in timpul iernii

Pentru pierderea in greutate: un studiu a constatat ca persoanele care consumau zilnic ulei de masline aveau niveluri mai ridicate de serotonina in sange, un hormon implicat in reglarea satietatii.

Uleiul de masline este bogat in grasimi monoinsaturate care, spre deosebire de grasimile polinesaturate, pot rezista la caldura. De exemplu, uleiul de porumb sau de floarea-soarelui este greu sa reziste la temperaturi ridicate. In schimb, acizii grasi mononesaturati pot rezista la caldura si, prin urmare, la gatit. Prin urmare, puteti folosi ulei de masline pentru a pregati diferite feluri de mancare, protejand in acelasi timp sanatatea dumneavoastra.

Publicitate

Publicitate

Autor