Cum se foloseste uleiul de cocos pentru a stimula cresterea parului

Alopecia, caderea parului, lipsa volumului … Multi factori ne imping sa cautam solutii care sa stimuleze cresterea parului si sa facem parul lung si gros. Printre remediile naturale propuse: uleiul de cocos, un adevarat aliat cosmetic bogat in beneficii. Dar este cu adevarat eficient in stimularea cresterii sau este doar un mit? Cum sa-l folositi pentru a va ingriji firele de par? Ar trebui sa-l adaugati la rutina de ingrijire a parului? Va spunem totul.

Bogat in antioxidanti si vitamine, uleiul de cocos este formidabil pentru protejarea pielii de imbatranirea pielii si hidratarea profunda a acesteia. Dar virtutile sale nu se termina aici. Acest ulei vegetal obtinut din albumina de nuca de cocos are, de asemenea, o multitudine de beneficii pentru a avea grija de parul nostru deteriorat. Unii ii atribuie chiar virtuti stimulatoare pentru a promova cresterea.

Intr-adevar, a avea un par lung si frumos necesita o abordare multifactoriala care nu se bazeaza doar pe virtutile unui singur ingredient. Pentru a favoriza cresterea parului, trebuie mai intai sa fie intretinut, ingrijit si hranit pentru a avea o coama sanatoasa. Aici intervine uleiul de cocos. Hidratant si hranitor, este potrivit pentru toate tipurile de par si poate fi folosit ca masca reparatoare, ser sau ulei de par pentru parul uscat si despicat. Avand grija de scalp, acesta ii ofera ceea ce are nevoie pentru a stimula cresterea. In plus, actioneaza ca o pierdere naturala a parului prin repararea parului slabit si fragil. Rezultat: par care castiga in grosime si volum si o coama care isi recapata toata vitalitatea.

Cum se foloseste uleiul de cocos pentru a stimula cresterea parului

De unul singur, uleiul de cocos este plin de beneficii pentru a avea grija de parul uscat si deteriorat. Dar este intotdeauna posibil sa-i optimizam actiunea pentru crestere, combinandu-l cu ulei de ricin. Renumit pentru promovarea cresterii parului si stimularea microcirculatiei scalpului, acest ulei vegetal este esential pentru prevenirea caderii parului si intarirea firului de par.

Pentru a pregati acest tratament de par, veti avea nevoie de 2 linguri de ulei de ricin si aceeasi cantitate de ulei de cocos. Odata ce cele doua ingrediente sunt amestecate, impartiti zona capului si aplicati amestecul pe radacini si lungime. Puteti elimina excesul cu o minge de bumbac.

Apoi continuati cu un masaj al capului pentru a patrunde produsul cu miscari circulare. Lasati sa actioneze timp de 30 pana la 45 de minute, acoperindu-va capul cu un prosop cald. Dupa ce a trecut aceasta perioada, spalati-va parul cu samponul obisnuit, amintindu-va sa aplicati un balsam. Acest tratament trebuie aplicat de 2-3 ori pe saptamana pentru rezultate optime.

Care sunt celelalte beneficii pentru par ale uleiului de cocos?

Beneficiile uleiului de cocos sunt numeroase si pot imbunatati cu adevarat calitatea firului de par. Sa le examinam:

Conditioneaza in profunzime: Uleiul de cocos este un tratament revitalizant care va permite sa aveti parul suplu si hidratat atunci cand soarele, poluarea sau colorantii ii afecteaza stralucirea.

Publicitate

Curata scalpul: proprietatile sale antibacteriene ajuta la purificarea scalpului, indeparteaza reziduurile de produse pentru par care infunda solzi si calmeaza mancarimea.

Combate matreata: proprietatile sale hidratante si antiinflamatoare sunt renumite pentru eficacitatea lor impotriva acestor solzi uneori enervanti si inestetici. Uleiul de cocos ar avea, de asemenea, proprietati antifungice utile pentru tratamentul matretii rezultate dintr-o crestere excesiva a Malassezia Globosa, o ciuperca prezenta in mod natural in scalp.

Citeste si articolul :   Trucul genial de a face plantele sa creasca mai repede

Faciliteaza pieptenarea: datorita texturii sale, uleiul de nuca de cocos ajuta la desfacerea nodurilor care deseori duc la caderea parului. Aplicati intotdeauna o cantitate mica pe acesta din urma inainte de pieptanare.

Aduce stralucirea parului: o cantitate mica de ulei de nuca de cocos poate reda stralucirea parului deteriorat.

Protejeaza impotriva caldurii: inainte de coafare sau de a folosi un uscator de par, acest ulei vegetal protejeaza cu un strat protector impotriva caldurii si a produselor agresive.

Elimina paduchii in mod natural: gratie bogatiei sale in acizi grasi saturati, uleiul de cocos este surprinzator de eficient impotriva paduchilor . Intr-adevar, textura sa vascoasa si groasa inabusa aceste animale mici prezente pe scalp si impiedica proliferarea lor. Bonus: aduce un parfum delicios de vara, spre deosebire de tratamentele conventionale anti-paduchi.

Ulei de cocos: 4 ritualuri de frumusete pentru a avea grija de parul tau

Deoarece uleiul de nuca de cocos este solid la temperatura camerei, va trebui sa-l incalziti putin pentru a usura aplicarea. Pentru a face acest lucru, turnati o cantitate mica in maini si frecati-le viguros pana se topeste. Apoi treceti la aplicatia dorita:

1. Un tratament detangular pentru noduri

Aplicati usor o cantitate mica de ulei de nuca de cocos pe nod pentru a se descurca, avand grija sa nu atacati firele de par. Lasati-l sa actioneze cateva secunde, apoi rulati usor pieptenele sau peria pentru a separa firele.

Citeste si articolul :   Ce alimente pot creste nivelul de colesterol rau din sange

2. O masca de par revitalizanta

Pentru a obtine aceasta masca, aplicati ulei de nuca de cocos pe parul dvs., lucrand de la radacina pana la varf. Daca ai parul gras, aplica aceasta masca numai pe lungime. Odata ce tratamentul a fost distribuit, lasati sa actioneze 30 de minute , acoperindu-va capul cu un prosop cald. Apoi treceti la sampon si balsam. Aceasta masca de par trebuie facuta o data pe saptamana.

3. Un ser pentru a spori stralucirea

Va puteti pregati propriul ser pentru a hrani fibra parului in timp ce ii conferi stralucire. Pentru a face acest lucru, amestecati ulei de cocos si ulei de argan in parti egale si turnati preparatul intr-un borcan pentru depozitare. Va fi suficient sa aplicati acest amestec pe lungimi si capete dupa fiecare spalare.

4. Ulei de protectie impotriva caldurii

Pentru a va proteja parul de agresiunile externe, aplicati o cantitate mica de ulei de nuca de cocos pe parul umed inainte de periaj sau pe parul uscat inainte de a utiliza o placa de intins. Actiunea sa de protectie impotriva caldurii va ajuta la reducerea daunelor cauzate de aceste instrumente asupra firului de par.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.