Trucul genial de a reda stralucirea frunzelor plantelor tale

1- Primul pas este sa scapi de praf

Daca acest ghid pentru a face frunzele plantelor tale sa straluceasca este ingenios, este pentru ca le ofera stralucire fara a le deteriora. Curata-ti planta cu o sticla cu pulverizator umpluta cu apa sau cu un furtun daca se afla in gradina ta. Este important sa fiti bland pentru a nu va deteriora frunzele. Apoi,  scuturati-le pentru a elimina excesul de apa.

2- Al doilea pas va fi folosit pentru a va proteja plantele

Dupa ce va spalati plantele, este important sa evitati posibila deteriorare a acestora din cauza apei. Folosind o carpa uscata din microfibra, stergeti frunzele, astfel incat sa nu se ofileasca. Acest obicei este necesar pentru a le pastra intacte mult timp.

Publicitate

3- Acest gest va face frunzele plantelor tale stralucitoare

Dupa ce va clatiti si uscati plantele, este timpul sa le faceti sa straluceasca. Daca sunt grase si au acumulat multa murdarie, va trebui sa amestecati apa si sapun intr-un recipient si sa inmuiati o carpa in aceasta solutie. Sterge frunzisul cu el si isi va recapata stralucirea initiala. Pentru a nu strica nimic, acest truc lupta impotriva insectelor daunatoare, cum ar fi daunatorii care mananca frunzele. Daca planta ta are pete galbui, va trebui sa folosesti un truc complet diferit pentru a nu le deteriora. Doar stergeti-l cu suc de lamaie sau cateva picaturi de otet alb. Aceste ingrediente sunt detartrante eficiente care nu dauneaza frunzelor.

4- Trucul  final va adauga o noua nota de stralucire

Citeste si articolul :   2 probleme de sanatate pe care le pot preveni cojile de oua

Pentru ca frunzele sa se usuce, asezati ghivecele intr-un loc suficient de luminos. Un spatiu prea insorit le poate face sa se ingalbeneasca. Putin aer le va permite sa indeparteze reziduurile de apa. Daca esti perfectionist si vrei sa dai frunzelor tale un efect lucios, adauga o picatura mica de ulei mineral pentru ca planta sa arate ca noua.

Alte sfaturi pentru a-ti face plantele sa straluceasca

Pentru a-ti face frunzele sa straluceasca, exista si alte actiuni decat aplicarea de apa cu sapun, suc de lamaie, otet alb sau chiar ulei mineral! Astfel, alte doua ingrediente vor actiona ca lac natural pentru plantele tale.

– Lapte diluat

Produsul lactat amestecat cu apa va va ajuta sa recapatati stralucirea frunzelor . Pentru a face acest lucru, umpleti pana la jumatate o sticla cu pulverizator cu apa la care veti adauga putin lapte. Acest ultim ingredient contine proteine care dau mai multa sanatate frunzisului. Pulverizati si stergeti o data pe saptamana.

Citeste si articolul :   Descopera beneficiile sucului de sfecla pentru organismul tau

– Coji de banane

Folosit pentru a face compost, acest ingredient este excelent si pentru a reda stralucirea plantelor verzi. Pentru a te bucura de el, trebuie doar sa freci usor partea interioara a cojii pe frunze si vei adauga o nota de stralucire de neegalat. Magie, nu-i asa?

Publicitate

Autor