Sapte alimente care te ajuta sa te trezesti dimineata

Organismul transforma carbohidratii in energie. Zaharurile simple sunt distruse rapid, dau un plus de vivacitate pentru scurt timp si contribuie la acumularea de grasimi.  Cele mai simple produse te vor ajuta sa te mentii in forma. Amintiti-va, trebuie sa va treziti gustos si sanatos.

Cicoare

Cicoarea este un bun inlocuitor al cafelei daca cofeina este contraindicata dintr-un anumit motiv. Datorita proprietatilor sale benefice, cicoarea stabilizeaza sistemul nervos, activeaza metabolismul si stimuleaza sistemul imunitar.

Ciocolata

O modalitate buna de a va ridica vitalitatea dimineata si de a stimula functia creierului este sa adaugati ciocolata la micul dejun. Ciocolata contine si „hormonii fericirii” – endorfine. Prin urmare, o dispozitie buna nu va va face sa asteptati.

Ceai verde cu lamaie

O alta alternativa la cafea este ceaiul verde. Oamenii de stiinta au demonstrat ca aceasta bautura este capabila sa ofere rapid organismului putere, precum si sa se adapteze la o stare de spirit de lucru dimineata. Cert este ca ceaiul verde contine si cofeina, care, in combinatie cu antioxidanti si vitamina C de  la lamaie, inveseleste perfect la primele ore si imbunatateste starea de bine.

Ceai verde cu ghimbir

Ceaiul verde merge foarte bine cu ghimbir. Mirosul de radacina de ghimbir, ras si turnat cu apa clocotita, amelioreaza oboseala, apatia, ridica starea de spirit si tonifica intregul corp. Aceasta bautura accelereaza si metabolismul, ceea ce previne cresterea in greutate. Mai mult, este dovedit stiintific ca ghimbirul stimuleaza si activeaza perfect celulele creierului, ceea ce este foarte important pentru persoanele care sunt angajate in munca intelectuala.

Citrice

Portocalele, lamaile, mandarinele si grapefruiturile sunt o sursa delicioasa de vitamina C, care este buna pentru tonifierea organismului si stimularea creierului. Puteti face o varietate de sucuri proaspete din citrice. Avantajul acestei bauturi este ca trezeste perfect stomacul si il pregateste pentru lucru. Mai mult, organismul este saturat cu vitamine si elemente utile, apetitul se trezeste, iar imunitatea creste, ceea ce da putere in timpul unei zile lungi de lucru.

Merele

Te poti trezi usor cu mere. Sunt bogate in bor, care trezeste activitatea organismului si mareste vigilenta, accentueaza atentia si acuitatea vizuala. Cu toate acestea, medicii nu recomanda consumul de mere pe stomacul gol. Prin urmare, inainte de a le folosi, bea macar un pahar cu apa sau ia o gustare.

Citeste si articolul :   Tort delicios cu portocale si ciocolata, o reteta pentru toata familia

Apa calda

Totul ingenios este simplu. Beneficiile unui pahar cu apa calda dimineata sunt enorme. Un pahar cu apa curata si calda dimineata ne pregateste tractul gastrointestinal pentru lucru. Apa ne ajuta corpul sa se curete de toate lucrurile inutile. In plus, inca de dimineata intensifica efectul laxativ, care contribuie la curatarea naturala. Apa calda cu  lamaie ajuta digestia.

Publicitate

Autor