Calcaie crapate: trucul natural pentru picioare moi si netede pentru o lunga perioada de timp

Pielea uscata, principala cauza a calcaielor crapate

Cand mergeti, alergati sau participati la o activitate fizica, cum ar fi dansul, gimnastica sau aerobic, pielea de pe calcai este sub presiune. Pentru a se apara, produce cheratina, care determina ingrosarea stratului cornos. Deshidratarea pielii si purtarea pantofilor nepotriviti  provoaca uneori crapaturi.

Pentru a calma si vindeca calcaiele uscate, trebuie sa va asigurati ca le hidratati suficient. O baie de picioare este folosita pentru a hrani pielea, pentru a indeparta pielea moarta, pentru a trata calusurile si pentru a inmuia pielea de pe picioare.

Pentru a face acest lucru, veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

Publicitate

Suc de lamaie

-Sare grunjoasa

-Apa de trandafiri

-Crema hidratanta

-Un lighean cu apa calduta

Intr-un castron, combinati o lingura de sare grunjoasa, o lingura de suc de lamaie si doua linguri de apa de trandafiri.

Umpleti un lighean cu apa calduta si turnati o parte din acest amestec.

Inmuiati picioarele in aceasta solutie timp de 20 de minute, apoi uscati-le cu un prosop.

Apoi aplicati restul amestecului direct pe calcaie si puneti-va sosete.

Lasati produsul sa actioneze timp de 10 minute, apoi utilizati o piatra ponce pentru a va freca calcaiele si pentru a indeparta pielea moarta.

Clatiti-va picioarele si uscati-le corespunzator inainte de a va aplica crema hidratanta.

Care sunt beneficiile acestor ingrediente pentru tratarea calcaielor crapate?

Suc de lamaie

Bogat in vitamina C, sucul de lamaie contine flavonoide, antioxidanti care lupta impotriva efectelor daunatoare ale radicalilor liberi si ajuta la curatarea pielii. Pentru a trata picioarele uscate si calcaiele crapate, lamaia este un cosmetic natural foarte eficient care ajuta la hidratarea si netezirea pielii.

Sare grunjoasa

Sarea grunjoasa este un truc al strabunicii pentru exfolierea pielii calcaiului, indepartarea calusurilor si prevenirea transpiratiei. Pentru a lupta impotriva hiperkeratozei, care are ca rezultat ingrosarea partii superficiale a epidermei, puteti miza pe acest aliat si va rasfatati picioarele.

Apa de trandafiri

De mii de ani, apa de trandafiri a fost folosita pentru a calma pielea. Bogata in acizi grasi esentiali, apa de trandafiri intareste bariera hidrolipidica si lupta impotriva radicalilor liberi.

Autor