3 sfaturi eficiente pentru a indeparta mucegaiul negru de pe pereti in 5 minute

Ce este mucegaiul negru?

Mucegaiul este un tip de ciuperca care se dezvolta in locuri cu umiditate ridicata si expunere scazuta la lumina soarelui, de exemplu  in baie din cauza lipsei de ventilatie.

Apare sub forma de pete verzi-negru, are un miros foarte intepator si este foarte toxic deoarece elibereaza micotoxine care pot provoca boli respiratorii, alergii sau probleme de astm.

Cum sa indepartati mucegaiul negru de pe pereti

Arunca o privire atenta la peretii casei tale: daca observi ca vopseaua a inceput sa se desprinda si pete albe, caracteristice umezelii, apar punctate cu halouri negru-verzui, inseamna ca in casa ta creste mucegai.

Exista cateva sfaturi pentru indepartarea rapida si eficienta a mucegaiului fara a utiliza substante chimice.

1.Indepartati mucegaiul negru cu otet alb

Turnati 1 cana de otet alb intr-o sticla cu pulverizator si pulverizati-l pe peretii patati ai casei dvs., lasati-l sa actioneze 5 minute si stergeti cu o carpa cu miscari circulare, daca pata nu dispare la prima incercare, repetati procedura. Acelasi proces pana cand dispare.

Citeste si articolul :   9 moduri de a folosi ceapa acasa

2.Elimina mucegaiul negru cu o reteta naturala pe baza de uleiuri esentiale

Veti avea nevoie de:

-1 lingura de ulei esential de arbore de ceai.

-1/2 litru de apa

-recipient cu pulverizator

-1 perie mica cu peri moi

Pasul 1.

Se dilueaza ulei esential de arbore de ceai in 1/2 litru de apa, se toarna intr-o sticla cu pulverizator si se pulverizeaza pe suprafetele patate, se lasa sa stea 5 minute si cu o perie cu peri moi, freaca cu grija peretii pana cand petele dispar.

Al 2-lea pas.

Stergeti peretii cu o carpa din microfibra sau bumbac.

3.Indepartati mucegaiul negru cu percarbonat de sodiu.

Vei avea nevoie :

3 linguri de percarbonat de sodiu

1/2 litru de apa calduta

Turnati cele 3 linguri de percarbonat de sodiu in 1/2 litru de apa fierbinte, amestecati pana se dizolva perfect si pulverizati pe zonele de mucegai negru, lasati sa actioneze 5 minute si clatiti, la final uscati cu o carpa curata , peretele dvs. va arata ca nou, deoarece acest inalbitor indeparteaza rapid toata murdaria.

Citeste si articolul :   Combinatia de apa si banane face minuni pentru sanatatea ta

Acum ca stii cum sa indepartezi petele negre de mucegai de pe pereti, alege metoda care ti se potriveste cel mai bine, scapa de mucegai o data pentru totdeauna si nu uita sa-ti aerisesti casa pentru a preveni cresterea ciupercilor. .

Autor