Aceste plante va ajuta sa purificati aerul din interior. Elimina toxinele si mucegaiul

Plantele aduc viata si o nota de natura interioarelor noastre. Pe langa faptul ca sunt decorative, plantele joaca mai multe roluri, iar cel mai important este purificarea aerului prin furnizarea de oxigen si absorbtia dioxidului de carbon. Plantele au puterea de a elimina toxinele si mucegaiul si de a curata locurile. Vara, ne racoresc casele, iar iarna, le incalzesc emitand caldura.

1.Aloe vera

Aceasta planta este ideala pentru cresterea nivelului de oxigen din casa. De asemenea, absoarbe dioxidul de carbon si monoxidul de carbon. Aloe vera elimina 90% din formaldehida, un poluant eliberat din rasini din mobilierul din PAL sau placaj. O singura planta de aloe vera poate inlocui noua purificatoare de aer .

2.Ficusul

Aceasta planta este foarte usor de intretinut, deoarece nu are nevoie de multa lumina. Ea este regina arbustilor interiori. Ficusul purifica aerul si il curata de formaldehida, un gaz incolor, inflamabil si sufocant. Dar daca aveti copii sau animale de companie, trebuie sa fiti vigilenti. Aceasta planta este intr-adevar usor toxica datorita sevei sale, un latex iritant.

Citeste si articolul :   4 plante de interior care elimina umiditatea si evita riscul mucegaiului in casa

Sfat :

Publicitate

Persoanele alergice ar trebui sa evite sa aiba un ficus la domiciliu, deoarece este capabil sa declanseze atacuri de astm, urticarie, nazofaringita si conjunctivita.

Publicitate

3.Iedera

Iedera se situeaza pe primul loc printre plantele depoluante datorita vitezei sale ridicate de absorbtie; elimina aerul ambiant al formaldehidei, tricloretilenei in solventi si vopsele si al benzenului din cerneluri, vopsele si detergenti. Iedera absoarbe 60% din toxinele din aer in doar sase ore.

4. Chlorophytum

Ar trebui sa le avem cu totii la birou si acasa. Aceasta planta este un aliat foarte bun pentru controlul poluarii interioare, deoarece ataca formaldehida, stirenul, xilenul si monoxidul de carbon. O planta de chlorophytum purifica efectiv aerul intr-o suprafata de 200 m².

5.Sansevieria trifasciata

Este mai bine cunoscut ca limba soacrei. Aceasta planta suculenta care creste in salbaticie este aproape indestructibila. Ar putea fi acesta motivul pentru care poarta numele soacrei?

Sansevieria trifasciata este foarte rezistenta si are nevoie de foarte putina lumina pentru fotosinteza. Este formidabil impotriva toxinelor din aer. Absoarbe fumul substantelor toxice precum benzenul si tricloretilena.

Citeste si articolul :   Sfanta Maria Mare 2021. Ce NU e bine sa faci de Adormirea Maicii Domnului.

Aceasta planta trebuie pusa in interiorul dvs., mai ales in dormitor, deoarece, noaptea, produce oxigen.

6.Spathiphyllum-ul

Aceasta planta, cunoscuta si sub numele de floarea lunii, este excelenta in eliminarea toxinelor chimice din aer. Filtreaza formaldehida si tricloretilena.

NASA recomanda sa existe intre 15 si 18 dintre aceste plante intr-o suprafata de 500 m². Cu alte cuvinte, daca locuiti intr-un apartament de 80 de metri patrati, 3 plante sunt suficiente pentru a purifica aerul din interiorul dvs. Tu alegi !

Publicitate

Autor