Mirosuri neplacute in pantofi? Trucul de a le elimina definitiv

Trucul usor de a elimina mirosul neplacut al pantofilor

Cu cat purtam mai mult pantofii nostri preferati, cu atat observam ca emana din ce in ce mai multe mirosuri neplacute. Si din motive intemeiate,  mirosul apare  datorita  mai multor factori: transpiratie, piele moarta, ciuperci, lipsa de ventilatie, miros corporal, murdarie, bacterii si suprasolicitare.

Un ulei esential cu arome de citrice pentru a elimina mirosurile neplacute de pe pantofi

Pe langa neutralizarea mirosurilor neplacute, uleiurile esentiale vor aduce pantofilor mirosuri placute. Tot ce trebuie sa faci este sa pui cateva picaturi de ulei esential de lamaie pe dischete  de bumbac pentru a le pune apoi in perechile tale de pantofi pentru a le parfuma. Lasa sa actioneze toata noaptea si bucura-te de pantofi care miros proaspat.

Alte metode de a incerca sa dezodorizezi pantofii

Exista metode naturale pentru a va salva pantofii. Am facut referire la unele dintre cele mai eficiente:

Publicitate

Tehnica sapunului pentru dezodorizarea pantofilor

Una dintre cele mai usoare tehnici este sa asezi o tableta de sapun parfumat in pantofii tai si sa-i lasi sa stea peste noapte. Acest deodorant „express” va indeparta mirosul neplacut.

Citeste si articolul :   4 ingrasaminte naturale pentru a va fertiliza plantele

Indepartarea mirosului de pantofi cu aer rece

Exista o modalitate care actioneaza eficient impotriva bacteriilor generatoare de mirosuri: frigul. Pune pur si simplu pantofii intr-o punga mare cu fermoar si pune-i la congelator peste noapte . Acest lucru ar fi trebuit sa fie suficient pentru a ucide bacteriile si, astfel, a reduce mirosul urat.

Lasati pantofii sa se usuce inainte de a-i purta

Una dintre cele mai bune masuri de luat este sa preveniti mirosurile neplacute prin expunerea pantofilor la soare. Uscandu-i la aer, elimini consecintele transpiratiei si umiditatii.

Indepartati mirosurile neplacute de pe pantofi cu bicarbonat de sodiu

Recunoscut printre cele mai bune odorizante ecologice, bicarbonatul de sodiu functioneaza si ca agent de curatare multifunctional. Pentru a-l folosi ca absorbant de mirosuri de pantofi, turnati cateva linguri in doua filtre de cafea, inchizand partea superioara cu o banda de cauciuc. Pune-le pe fiecare in pantofi si lasa-le sa stea peste noapte pentru ca actiunea dezodorizanta a bicarbonatului de sodiu sa poata absorbi mirosurile de umiditate. Pentru un miros placut, nu ezitati sa amestecati produsul cu un ulei esential la alegere precum lavanda, eucalipt, cimbru, arbore de ceai, menta sau scortisoara.

Citeste si articolul :   5 metode grozave ale bunicii pentru a curata perfect geamurile

Dezodorizeaza-ti pantofii cu otet alb

Ca si in cazul bicarbonatului de sodiu, te poti baza foarte bine pe capacitatea otetului alb de a absorbi mirosurile persistente si nedorite de la pantofi. Pentru a combate mirosul, turnati o cana de otet alb si alta de apa si pulverizati-o direct in pantofi. Lasati sa se usuce inainte de a va bucura de pantofi proaspeti.

Lemn de cedru pentru a va mentine pantofii sa miroase proaspat

Lemnul de cedru usureaza dezodorizarea pantofilor. Puneti branturi din lemn de cedru in interiorul pantofilor, astfel incat sa va puteti bucura apoi de un miros proaspat care promite sa dureze mai mult decat de obicei.

Combateti mirosurile neplacute din pantofi cu pliculete de ceai

O alta modalitate excelenta de a ucide bacteriile care provoaca mirosuri este de a valorifica taninurile din ceaiul negru. Pentru a exploata puterea de neutralizare a mirosurilor a acestuia din urma, fierbeti apa intr-o cratita si puneti in ea cateva pliculete de ceai. Se lasa la infuzat cateva minute. Scoateti pliculetele mici, apoi asteptati 5 minute sa se raceasca inainte de a le pune in pantofi. Lasati-le sa actioneze timp de o ora si apoi indepartati-le inainte de a sterge excesul de lichid.

Autor