Cum se poarta corect masca de protectie

Pe fundalul pandemiei de coronavirus, mastile medicale au devenit relevante si chiar un atribut obligatoriu pentru iesire. Cu toate acestea, 95% dintre oameni poarta masca incorect. Sa vedem de ce:

Masca este formata din doua straturi. Stratul verde este tratat cu o substanta speciala care neutralizeaza microbii si ii impiedica sa patrunda in caile respiratorii. Iar stratul alb serveste drept filtru.

Masca poate fi purtata DOAR cu partea alba orientata spre tine.

Din pacate, pe Internet circula informatii false, ca si cum masca ar trebui pusa pe diferite parti, in functie de faptul daca sunteti sau nu bolnav. Nu este adevarat.

In plus, a purta o masca pe strada nu are sens. Este necesar sa acoperiti fata numai in camere, in transport sau in contact direct cu o persoana bolnava. In aer liber, riscul de infectie este minim si, daca cineva stranuta pe tine, o masca nu te va ajuta.

Si amintiti-va ca orice masca trebuie purtata doar cateva ore. Dupa aceea, agentul de impregnare isi pierde calitatile de protectie.

Citeste si articolul :   Aloe vera, planta care nu ar trebui sa iti lipseasca din casa

Cand trebuie sa porti o masca?

-Oamenii sanatosi ar trebui sa poarte o masca numai daca au grija de o persoana cu suspiciune de infectie cu Covid.

-Purtati o masca daca tusiti sau stranutati.

-Daca utilizati o masca, ar trebui sa cunoasteti regulile de utilizare si eliminare a mastilor medicale de unica folosinta.

Cum sa folosesti, sa scoti si sa elimini masca?

-Inainte de a pune masca, spalati-va mainile cu alcool sau sapun si apa.

-Puneti masca astfel incat sa va acopere nasul si gura fara goluri intre fata si masca.

-Nu atingeti masca in timpul utilizarii; daca atingeti, tratati mainile cu alcool si spalati-le cu apa si sapun.

-De indata ce masca devine umeda, inlocuiti-o cu una noua si nu refolositi mastile de unica folosinta.

Pentru a scoate masca se procedeaza astfel: scoateti masca tinand benzile elastice in spate (fara a atinge fata mastii); si aruncati imediat intr-un recipient de deseuri resigilabil; folositi alcool sau sapun si apa pentru maini.

Autor