Masca de protectie devine obligatorie in toate spatiile publice din acest judet

Masca de protectie devine obligatorie. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a hotarat impunerea de reguli stricte, ca masura impotriva raspandirii noului coronavirus. Autoritatile din Arges instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie in toate spatiile publice din judet, atat la interior, cat si la exterior. Pana acum, in judet, masca era obligatorie pe strada doar pentru grupuri mai mari de doua persoane. Singurele exceptii acceptate sunt pentru copiii mai mici de cinci ani. Masura intra in vigoare de miercuri, 14 octombrie.

Articolul continuă după reclame

“Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a hotarat in sedinta de luni ca purtarea mastii de protectie devine obligatorie in Arges, in toate spatiile publice, incepand cu ziua de miercuri, 14 octombrie. Conform hotararii CJSU nr 47/12.10.2020, obligativitatea nu se aplica copiilor cu varsta de pana la 5 ani. Hotararea a fost votata, in unanimitate, de catre membrii CJSU, pentru a reduce riscul de transmitere al noului coronavirus” scrie in comunicatul transmis luni dupa-amiaza, de Prefectura Arges.

Citeste si articolul :   Ce se intampla cu respiratia ta atunci cand porti masca. VIDEO

Decizia care a fost votata in unanimitate se adauga altor masuri care au dus la reducerea semnificativa a numarului de cazuri de Covid-19. La sfarsitul verii, judetul Arges s-a confruntat cu un val de infectari, iar dupa introducerea mai multor restrictii numarul de cazuri noi a scazut, ajungandu-se ca in ultimele zile judetul sa inregistreze sub 25 de noi cazuri.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.