Masca devine obligatorie si in acest judet, din 8 august

Si in judetul Mures, masca de protectie devine obligatorie , incepand de astazi, 8 august.

Unde esti nevoit sa o porti

Astfel, in locurile aglomerate, cum sunt piete si targuri, in salile de asteptare exterioare ale spitalelor si farmaciilor, in zonele de promenada si pe arterele pietonale intens circulate, masca e obligatorie. Aceasta decizie a fost luata de Comiteteul Judetean pentru Situatii de Urgenta.

“Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a aprobat astazi o hotarare care instituie obligativitatea purtarii mastii in anumite locatii exterioare de pe raza judetului Mures. Sunt masuri gandite pentru siguranta noastra, a tuturor. Ii indemn pe mureseni sa faca echipa cu autoritatile, sa actionam unitar si sa respectam cu totii legea. Sunt convinsa sa aceste masuri vor contribui la tinerea sub control a situatiei epidemiologice din judet” a transmis prefectul judetului Mures, Mara Toganel.

Masura a intrat in vigoare la ora 00:00.

Totodata, masca de protectie trebuie sa fie purtata si in zonele de asteptare exterioare ale spitaleor publice si private, ambulatorii de specialitate, farmaciilor, etc, precum si in spatiile de asteptare situate in exteriorul unor entitati publice si private care asigura servicii pentru populatie (institutii publice, entitati tip hypermarket, supermarket, banci, companii de telefonie, etc), in statiile de autobuz, autogari si peroane, precum si in spatiile publice deschise aferente obiectivelor turistice din Mures.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a mai hotarat ca masca este obligatorie, la toate evenimentele publice, de orice natura, cu respectarea numarului de participanti prevazut de legislatie, in toate zonele de promenada, precum si pe arterele pietonale intens frecventate.

De la aceasta obligativitatea sunt exceptati copiii cu varsta mai mica de 5 ani.

Alte masuri

Toate oate magazinele care se iai au activitate pe raza judetului Mures si comercializeaza produse de panificatie vor lua masuri pentru preambalarea acestora. Lucratorii comerciali treie sa fie echipati corespunzator.

Ambalajete cu care se aduc aceste produse se vor dezinfecta constant.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.