Fapte interesante despre dragoste

Iubirea este pura, iubirea este dureroasa, dragostea este dulce si dragostea este ingrozitoare. Adevarata iubire este coplesitoare.

Viata noastra depinde de ea si adesea pare ca planeta noastra ar inceta sa se invarta daca dragostea nu ar exista. Iubirea nesfarsita este ceva pentru care ne straduim si ceva pentru care plangem pierderea.

Relatiile monogame exista in intregul regat animal

Chiar daca ne gandim adesea la noi insine ca la o specie fidela, nu suntem singurii din regnul animal. Lupii, lebedele, gibonii, vulturii negri, albatrosii si chiar termitele sunt doar cateva dintre acele animale care isi gasesc un partener pentru o viata.

Publicitate

Dureaza doar 4 minute pentru a decide daca iti place sau nu cineva

Dacat doriti sa faceti o impresie buna, aveti la dispozitie doar 4 minute pentru a o face. Se crede ca are mult mai mult de-a face cu limbajul corpului, cu tonul si viteza vocii, decat cu ceea ce spui.

Citeste si articolul :   Cea mai rara culoare a ochilor

Cand doi iubiti privesc ochii unora, ritmul cardiac se sincronizeaza

Unele cercetari extraordinare au descoperit ca cuplurile care sunt indragostite si sunt intr-o relatie romantica isi sincronizeaza ritmul cardiac dupa ce se uita unul la altul timp de trei minute.

Publicitate

Imbratisarea elibereaza analgezice natural

Oxitocina, asa-numitul hormon al dragostei, este produs in timpul unei imbratisari. Hormonul apare in creier, ovare si testicule si se crede ca este implicat in procesul de imbratisare. Cercetarile au constatat ca o doza de oxitocina scade semnificativ durerile de cap si, pentru unii, chiar face ca durerea sa dispara complet dupa 4 ore.

Este mai probabil ca persoanele cu acelasi nivel de atractivitate sa ajunga impreuna

Multe cercetari psihologice si sociale indica faptul ca există un model semnificativ in modul in care oamenii aleg oamenii pentru a stabili relatii romantice.

Acest tipar este explicat de ipoteza potrivita, care spune ca oamenii sunt mai atrasi de cei cu care impartasesc un nivel de atractivitate sau, cu alte cuvinte, sunt la fel de dorite din punct de vedere social.

Citeste si articolul :   Cum se poarta corect masca de protectie

Chiar daca cuplurile de succes difera in ceea ce priveste atractivitatea fizica, una dintre ele o compenseaza de obicei cu alte calitati de dorit sociale.

Cuplurile care sunt prea asemanatoare intre ele nu este probabil sa dureze

Asa cum spune zicala, contrariile atrag. Si cercetarile demonstreaza ca acest lucru este partial adevarat. Cuplurile care sunt fie prea asemanatoare, fie prea diferite tind sa nu dureze foarte mult. Aparent, trebuie sa existe intotdeauna o baza a asemanarilor, dar trebuie sa existe si lucruri pe care le invatati unul de la altul.

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.