5 moduri prin care iti poti da seama ca cineva te place

Cinci semnale nonverbale care va permit sa stiti ca  persoana cu care sunteti va place.

Cand intalnesti pe cineva pentru prima data, mai ales intr-o intalnire romantica, stii adesea rapid daca iti place persoana respectiva – dar de unde stii daca te place pe tine? Exista cateva indicii nonverbale care va informeaza instantaneu daca cineva este interesat de tine:

1. Contact vizual reciproc

Oamenii se uita la oamenii care le plac si evita sa se uite la oamenii care nu le plac. Oxitocina neurochimica poate fi responsabila pentru contactul vizual crescut. Nivelurile ridicate de oxitocina cresc cotactul vizual si ofera un sentiment de bunastare, ceea ce creste atractia reciproca. Oxitocina creste, de asemenea, dilatatia pupilei, ceea ce indica interes. Cu cat dilatatia este mai mare, cu atat oamenii se simt mai atrasi unul fata de celalalt in secolul trecut i.Hr., Cleopatra, cea mai atragatoare femeie din vremea ei, si-a dilatat pupilele cu atropina pentru a se face să para mai senzuala.

Daca persoana cu care esti pastreaza contactul vizual, ii place de tine.

2. O atingere usoara

Cineva atinge adesea persoana care ii place. In relatiile romantice, femeile pot atinge usor bratul persoanei cu care vorbesc. Aceasta atingere usoara nu este o invitatie la o intalnire sexuala; indica doar ca te place. Barbatii isi exprima in mod similar aprecierile pentru femei prin angajarea in activitati fizice ludice. A lua scame de pe hainele altei persoane sau a indrepta o cravata stramba indica faptul ca persoana te place. Atingerea este un bun indicator al faptului ca o persoana te place sau nu te place. Daca atingi intamplator o alta persoana si aceasta se indeparteaza brusc, persoana respectiva nu te place sau nu este pregatita pentru o relatie mai intima.

Publicitate

3. Se inclina spre tine

Orientarea corpului este un indicator important ca persoana cu care vorbesti te place. Oamenii se apleaca spre oamenii care le plac si se distanteaza de cei care nu le plac. Inclinarea spre interior creste pe masura ce raportul creste. De exemplu, daca doi oameni stau unul langa celalalt, capul se va intoarce unul catre celalalt. Apoi, umerii lor se vor intoarce unul catre celalalt. Dupa aceea, trunchiul lor se va intoarce complet pe masura ce se se uita unul spre celalalt. In cele din urma, cei doi oameni se vor apleca unul catre celalalt.

Citeste si articolul :   Sfaturi pentru a gestiona anxietatea si stresul

4. Oglindirea

Oamenii care se plac reciproc reflecta pozitiile corpului celuilalt. Oglindirea poate ajuta la stabilirea raportului si poate fi folosita si pentru a testa daca persoana cu care vorbesti te place. Acesta trimite un semnal subconstient persoanei cu care sunteti ca va place; la randul lor, sunt predispusi sa va placa. Cand intalnesti pe cineva, copiaza-i pozitia corpului. Mai tarziu in timpul intalnirii, schimbati pozitia corpului. Daca cealalta persoana iti copiaza pozitia in cateva secunde, probabil ca te place.

5. Bariere

Oamenii carora le place de cineva inlatura orice obstacol intre ei. Oamenii carora nu le place persoana cu care se afla adesea pun bariere intre ei. Barierele includ obiecte personale, cum ar fi posete, ziare, reviste, cupe, perne si articole similare. O bariera nu inseamna neaparat ca persoana nu te place, dar te anunta ca raportul nu a fost inca stabilit. O ceasca sau un pahar poate fi folosit pentru a monitoriza interesul: Daca persoana cu care va aflati plaseaza ceasca sau paharul intre voi doi, formeaza o bariera care semnaleaza ca raportul nu a fost inca stabilit. Pe masura ce conversatia continua, monitorizati locul in care persoana isi aseaza ceasca sau paharul. Daca il aseaza într-o parte sau alta, eliminand astfel bariera dintre voi, probabil ca va plac.

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.