De ce este bine sa vorbesti singur

Cu totii facem acest lucru, dar rareori permitem acest lucru, astfel incat altii sa nu creada ca ceva nu este in regula cu noi. Vorbim  singuri  atunci cand suntem suparati, fericiti, cand ne intrebam cu ce sa ne imbracam, cand suntem revoltati pe  cineva sau de  ceva etc. Potrivit psihologilor, acest lucru este destul de normal si poate chiar sa ne avantajeze sanatatea.

Este o modalitate de a reduce stresul.

A vorbi singur este o modalitate excelenta de a-ti organiza gandurile si de a-ti acorda prioritate vietii de zi cu zi. Cand nu suntem in masura sa ne organizam gandurile si prioritatile, ne creste nivelul de stres. Stresul este o emotie importanta, deoarece se acumuleaza in fiecare zi si duce la schimbari in functionarea corpului nostru, cum ar fi hipertensiunea arteriala, probleme ale pielii, depresie, tulburari alimentare, obezitate si altele.

Reduce sentimentele de singuratate

Un alt beneficiu al vorbirii cu noi insine este ca ne simtim mai putin singuri. Singuratatea este un oaspete,   care uneori   nu stim  cum s-a instalat in viata noastra.

Citeste si articolul :   10 semne ale depresiei ascunse care nu pot fi ignorate

Singuratatea persistenta creste riscul de a dezvolta dementa, accident vascular cerebral, depresie, boli de inima.

Publicitate

O mai buna stapanire de sine

Autocontrolul este o parte importanta a mentinerii unei sanatati bune, mai ales atunci cand vine vorba de mentinerea anumitor impulsuri. A vorbi cu tine insuti te poate ajuta sa faci fata mai bine acestor impulsuri. De exemplu, probabil ati observat cum unii sportivi vorbesc singuri  inainte de un meci . Acest lucru le permite sa isi reduca reactiile impulsive si sa lucreze la o eficienta maxima, fara a-i innebuni.

Daca vorbesti des cu tine insuti, stii ca asa iti antrenezi memoria. Acest lucru este minunat daca aveti o prezentare, un examen sau obtineti cunostinte noi, de exemplu, intr-o limba straina. Potrivit oamenilor de stiinta, dintre cele patru metode diferite de memorare a celor scrise, citirea cu voce tare are cele mai mari sanse de a memora mai rapid . Prin urmare, daca doriti sa va amintiti mai bine informatii specifice, nu ezitati sa le discutati cu voce tare, chiar si cu voi insiva.

Citeste si articolul :   Cea mai mortala tulburare a sanatatii mintale

Aceasta este o modalitate de a dezvolta ganduri pozitive.

Stim ca gandirea pozitiva are o influenta puternica asupra motivatiei noastre, asupra comunicarii noastre cu oamenii din jurul nostru. Profitati de faptul ca uneori vorbiti cu voi insiva si va spuneti mai multe cuvinte pozitive. Potrivit expertilor, nu numai ca gandesti pozitiv, dar te ajute si sa selectezi persoane din cercul tau cu trasaturi de personalitate mai pozitive.

Publicitate

Publicitate

Autor