10 reguli intelepte ale lui Confucius care te vor invata sa traiesti calm si fara stres

Exista oameni care transmit lucruri pozitive, sunt intotdeauna energici si de buna dispozitie. Nu se enerveaza, sau se enerveaza si se sperie de fleacuri. Este chiar atat de simplu si exista oameni pentru care totul in viata merge bine si sunt intotdeauna fericiti si multumiti? Nu, ei stiu doar sa vada binele din viata si sa se bucure in fiecare zi, si-au dat seama cum sa traiasca in pace si sa nu-si iroseasca nervii cu fleacuri.

Iata 10 sfaturi ale lui Confucius pentru a avea o viata fara stres

1. Exista frumusete in toate, dar nu tuturor le este dat sa o vada.

Uita-te in jurul tau, vezi cum infloresc florile primavara, cum copiii alearga pe locul de joaca, admira apusul soarelui, se plimba de-a lungul raului sau al lacului,  hranesc ratele si porumbeii, in loc sa te cufunzi in smartphone-ul tau sau sa te uiti la televizor, incearca sa vezi frumosul. O sa-ti placa. Viata oamenilor nu este atat de rea, doar unii oameni  vad totul intr-o culoare gri, iar apoi le este greu sa iasa din aceast gri si intuneric.

Citeste si articolul :   Sase dintre cei mai buni coloranti naturali pentru ouale de Paste

2. Oricine are soarele stralucind in sufletul sau va vedea soarele chiar si in cea mai mohorata zi.

Lucrurile sunt mai usoare pentru oamenii veseli si pozitivi. S-a dovedit deja ca starea de spirit afecteaza toate domeniile vietii. Deveniti mai deschisi, credeti ca totul va fi mai bun si va fi, daca voi insiva credeti in asta .

Publicitate

3. Uitati de resentimente, dar nu uitati niciodata de bunatate.

Daca cineva te-a jignit sau chiar te-a tradat, acesta nu este un motiv pentru a te inchide in tine, pentru a gasi un plan de razbunare.Treci peste si mergi mai departe, iar viata va pune totul la locul lor.

Publicitate

4. Evita lucrurile care ar putea aduce nefericire aproapelui tau.

Nu te gandi doar la tine; daca oamenii apropiati sunt raniti de actiunile tale, atunci care este beneficiul tau? Te vei simti bine? Nu-i face pe cei dragi sa sufere, iar viata ta va deveni mai fericita si mai usoara, constiinta ta nu te va chinui si sufletul tau va fi curat.

Citeste si articolul :   Schimbarea la Fata a Domnului 2023. Rugaciunea care indeplineste dorintele. Se rosteste pe 6 august

5. Daca cineva vrea sa te jigneasca, atunci aceasta este problema lui.

Aceste cuvinte intelepte va vor ajuta sa nu acordati atentie infractorilor, invidiosilor,barfelor.Acesti oameni se  comporta urat deoarcece in sufletul lor exista rautate. Nu pune totul la inima. Nu merita.

6. Un singur cuvant va poate razgandi. Un sentiment va poate schimba viata. O singura persoana te poate schimba.

Amintiti-va intotdeauna acest lucru. Totul in viata se poate schimba in bine atunci cand nu ne asteptam deloc.

7. Cel mai bun om este umil in discurs, dar hotarator in actiunile sale.

Cuvintele nu trebuie sa existe  fara fapte. Retineti ca cei care vorbesc mult realizeaza putin in viata .Gandeste-te la asta .

8. O persoana trebuie sa isi asume resposabilitatea esecurilor sale.

Daca iti dai seama ca tu insuti esti cauza esecurilor tale, atunci greseala poate fi usor corectata si poti merge mai departe.

9. Inainte, ascultam cuvintele oamenilor si credeam in faptele lor. Acum ascult cuvintele oamenilor si ma uit la faptele lor.

Cuvinte intelepte care pot completa regula numarul 7.

Citeste si articolul :   5 moduri de a va proteja copilul de pericolele internetului

10. Chiar si in compania a doua persoane, cu siguranta voi gasi ceva de invatat de la ei.

Fiecare persoana din viata noastra poate fi perceputa ca un profesor. Aruncati o privire mai atenta asupra imprejurimilor, invatati ce este bine si evitati raul.

Publicitate

Autor