Un politist roman a salvat 60 de oameni in doar trei ani. Povestea a ajuns pe un panou din New York

Un politist de frontiera din judetul Bihor a salvat 60 de oameni in doar trei ani. Tanarul de 23 de ani a donat lunar sange care a fost folosit pentru salvarea unor pacienti aflati in stare critica. Povestea lui a fost folosita intr-o campanie, fiind proiectata pe un panou publicitar din New York.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, Robert a inceput pregatirile pentru a deveni politist de frontiera in anul 2017. Atunci s-a oferit sa doneze dupa ce a aflat ca o persoana are nevoie de sange pentru a supravietui. La absolvirea scolii, cand Robert a fost repartizat chiar in judetul lui, a mers sa doneze sange la Centrul de Transfuzie Oradea.

Deoarece a aflat ca centrul are mare nevoie de sange, el le-a promis celor de la centru ca va veni lunar ca sa donzeze. S-a tinut de cuvant si astfel a salvat zeci de oameni. Mai mult chiar, si-a convins colegii sa participe si ei la campania de donare de sange.

„De atunci si pana in prezent, Robert si-a tinut promisiunea, iar cu sangele lui a ajutat 60 de oameni aflati in stare critica. Un singur lucru regreta, faptul ca intr-o luna nu a putut ajunge sa doneze, pentru ca era in concediu. Dar ca sa se revanseze, si-a motivat colegii, astfel ca saptamana trecuta au mers cu totii sa doneze sange la Centrul de Transfuzie.El este Robert, are 23 de ani si, pana acum, a ajutat 60 de oameni… repetam acest lucru pentru ca ceea ce el face este extraordinar!”, au scris reprezentantii MAI pe Facebook.

Povestea lui Robert a ajuns sa fie proiectata pe unul dintre panourile publicitare din celebra piata Times Square, din New York. Robert si alti trei donatori au devenit cunoscuti in SUA ca adevarati eroi, prin intermediul campaniei Blood Network.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.