Subiecte Matematica de la Evaluarea Nationala. Ce au avut de rezolvat elevii

Evaluarea Nationala. Elevii care au terminat clasa a VIII-a sustin cea de-a doua sesiune din cadrul Evaluarii Nationale, examenul la Matematica. Peste 170.000 de copii sustin astazi proba scrisa la Matematica din cadrul Evaluarii Nationale.

Subiecte la examenul de Matematica Evaluarea Nationala 2020.

poza 1

poza 2

Publicitate

Subiectele de la Matematica pe care le-au avut de rezolvat in elevii la Evaluarea nationala 2020 au respectat structura subiectelor de examen din anii trecuti.

Rezultatele se vor afisa pe data de 22 iunie, pana la ora 14:00. Tot in aceeasi zi, intre orele 16:00 si 19:00, si pe 23 iunie, intre orele 8:00 – 12:00, se depune contestatiile.

Rezultatele finale vor fi afisate pe data de 27 iunie.

Publicitate

Optiunilor in fisele de inscriere la liceu de catre absolventii clasei a VIII-a este programata in perioada 2 – 6 iulie, iar repartizarea computerizata va avea loc in data de 10 iulie.

Examenul special pentru elevii care nu au putut participa la sesiune

Citeste si articolul :   Cele mai importante 7 stiri pozitive ale zilei de 11 ianuarie 2021.

“Elevii aflati in izolare/confirmati pozitiv cu noul coronavirus vor sustine probele conform unei proceduri speciale, in perioada 22 iunie – 4 iulie. La aceasta etapa vor participa doar absolventii care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantina, au afectiuni cronice care pot creste receptivitatea sau severitatea afectiunii in contextul pandemiei, sunt spitalizati/internati, in prima etapa a examenelor nationale, pentru diverse afectiuni”, precizeaza MEC.

Calendarul sesiunii speciale

22-26 iunie – Inscrierea candidatilor
29 iunie – Limba si literatura romana
30 iunie – Matematica

01 iulie – Limba si literatura materna
02 iulie – Afisarea rezultatelor (ora 12.00)
02 iulie – Depunerea contestatiilor (intre orele 14.00 – 19.00)
04 iulie – Afisarea rezultatelor finale (dupa ora 12.00)

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.