Noi detalii in cazul femeii decedate la ”Victor Babes” dupa ce a fost extubata din greseala.

Anchetatorii vin cu informatii despre decesul suspect de la Spitalul ”Victor Babes” din Bucuresti.  Decesul ar fi survenit dupa ce un brancardier ar fi deconectat femeia bolnava de la sursa de oxigen. Anchetatorii au deschis un dosar penal si acum asteapta rezultatul necropsiei.

Potrivit informatiilor primite, brancardierul a fost audiat joi noapte, insa nu au fost luate masuri asupra lui.

Barbatul se afla in stare de soc si nu isi explica ce s-a intamplat. I s-a facut etilotestul,  dar rezultatul arata ca barbatul nu consumase alcool. Brancardierul a declarat ca nu l-ar fi pus nimeni sa extubeze pacienta, mentionand ca a actionat din proprie initiativa.

Medicii si asistentele de la ATI au realizat ce s-a intamplat cand aparatele au inceput sa sune, au inceput resuscitarea, dar totul a fost in zadar. Femeia care si-a pierdut viata era intr-o stare extrem de grava, intubata si ventilata mecanic.

Publicitate

Potrivit informatiilor, brancardierul ar fi confundat pacienta cu o alta persoana, decedata, si a deconectat-o dela aparate.

Profesorul Emilian Imbri, managerul institutiei medicale, a anuntat ca a declansat o ancheta interna in acest caz si a raportat incidentul pentru ca aceasta este procedura.

Potrivit legii,  cei din spital sunt obligati sa anunte politia cand un pacient decedeaza din alte cauze decat cele medicale.

Totodata, specialistii in ATI spun ca nu era treaba unui brancardier sa extubeze un pacient. De acest lucru se ocupa cei cu pregatire speciala.

Aceasta sarcina o au asistentele care sunt de serviciu. Brancardier doar transporta persoana decedata din sectie la morga spitalului.

”Exista o procedura agreata pe spitalul respectiv, se opreste suportul de functii vitale cand s-a declarat decesul, pacientul mai ramane 2 ore pe locul unde s-a intamplat oprirea suportului de functii vitale si, in momentul in care pleaca spre morga, este obligatia asistentului de tura sa se ocupe de sonde de intubatie si alte dispozitive care sunt montate, ca sa fie inlaturate si sa fie transportat pacientul la morga”, a spus Dr. Elena Copaciu, medic specialist ATI.

Citeste si articolul :   Bilant coronavirus. A doua zi cu peste 30.000 de cazuri noi si 69 de decese

Politia a confirmat ca Serviciul Omoruri investigheaza moartea pacientei internate la Spitalul Victor Babes.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.