5 alimente de evitat daca aveti dinti sensibili

Sensibilitatea ridicata a dintilor este o problema intalnita des . Majoritatea persoanelor cu dinti sensibili stiu de obicei care sunt alimentele care provoaca cea mai frecventa durere brusca si acuta asociata cu probleme ale dintilor.

De obicei, alimentele si bauturile acre, dulci, prea reci sau prea calde provoaca durere, uneori insotite de frisoane si raspandirea durerii in tesuturile vecine. Iata cele mai proeminente alimente care cauzeaza durerea dintilor sensibili.

1. Bauturi carbogazoase

Bauturile carbogazoase sunt acre, dulci, uneori mai dulci decat zaharul si se servesc reci. Aceasta combinatie exploziva poate provoca dureri bruste ale  dintilor  foarte sensibili, chiar mai mult atunci cand sunt  combinate cu gheata.

Evitati bauturile carbogazoase  nu numai din cauza dintilor sensibili, ci si din cauza riscului de a dezvolta diabet.

Publicitate

2. Inghetata

Un alt aliment care cauzeaza de obicei dureri la dintii sensibili este inghetata. Pe langa faptul ca este rece, este si dulce, iar aceasta combinatie duce la dureri severe ale dintilor.

Citeste si articolul :   9 simptome ale deficitului de vitamina C

Inghetata irita nervul dintelui datorita smaltului subtire, care provoaca durere si amorteala.

3. Cafea fierbinte, ceai

Bauturile prea reci sau prea calde sunt alegeri nepotrivite . Acestea sunt daunatoare pentru dintii sensibili, precum si pentru esofag si stomac. Utilizarea lor nu este recomandata deoarece sunt iritante si pot provoca durere.

4. Caramele, bomboane

Consumul de acadele tari si dulci este un alt punct periculos pentru persoanele cu sensibilitate dentara. Datorita smaltului caracteristic subtire al dintilor, acestia sunt, de asemenea, mai susceptibili la crapaturi si degradari. Evitati obiceiul  de a musca din  alimente solide.

5. Citrice

Deoarece citricele au un continut ridicat de acid, sunt daunatoare pentru dintii sensibili si pot provoca dureri bruste. Portocalele dulci, mandarinele, grepfruturile, ananasul  si kiwi pot activa sensibilitatea dintilor, mai ales daca le consumati de la frigider.

Publicitate

Publicitate

Autor