Beneficiile pentru sanatate ale semintelor de pepene verde

Aceste mici seminte comestibile sunt o sursa importanta de vitamina A (prezenta puternica a carotenului), B si C, fier, calciu, mangan, antioxidanti etc. In plus, contin fibre esentiale pentru buna functionare a sistemului digestiv. Semintele sunt foarte utile in combaterea parazitilor intestinali si sunt foarte recomandate pacientilor care sufera de boli inflamatorii.

Citrulina, un aminoacid gasit in seminte, functioneaza ca un antioxidant si ajuta la largirea vaselor de sange pentru a facilita trecerea oxigenului.

Aceasta molecula este utila si in prevenirea arteriosclerozei, hipertensiunii arteriale si amigdalitei. De asemenea, este important de remarcat eficacitatea consumului de seminte de pepene verde pentru  rinichi si tractul urinar, dovedita de numeroase studii americane efectuate in ultimul secol.

De asemenea, trebuie sa stiti ca semintele de pepene verde stimuleaza si protejeaza inima si intaresc toti muschii corpului uman. Acest ingredient este un aliat excelent pentru pastrarea memoriei si mentinerea concentrarii. Beneficiile lor nu se opresc aici, deoarece afecteaza chiar pielea siinchid  porii pentru a o face stralucitoare.

Cum sa faci ceai din seminte de pepene verde?

In mod ideal, fierbeti semintele in 2 litri de apa si beti-le in mod regulat timp de doua zile.

Pentru a face 2 litri din aceasta bautura, veti avea nevoie de aproximativ 4 lingurite de seminte proaspete de pepene verde si 8 cani de apa (echivalentul a 2 litri). In ceea ce priveste semintele, este insistent recomandat sa nu le cumperi separat in magazin deoarece trebuie sa fie proaspete. Asa ca cumparati un pepene verde si decojiti-l pentru a obtine seminte bune.

Primul pas in preparare este sa treci semintele printr-o masina de macinat boabe de cafea. Apoi, trebuie sa aduceti apa la fiert la foc mare. Odata ce a fiert, se toarna peste,  semintele de pepene verde macinate. Lasati sa stea timp de 10 pana la 15 minute. Asteptati sa se raceasca preparatul, apoi pastrati-l intr-un recipient la alegere.

Cum sa bei ceaiul?

Bea amestecul timp de doua zile, apoi ia o zi de pauza. Majoritatea oamenilor aleg sa bea jumatate din bautura (echivalentul a 4 cani) pe zi. Inainte de a face acest lucru, asigurati-va ca aveti suficient lichid pentru a doua zi.

Citeste si articolul :   5 alimente de evitat daca aveti dinti sensibili

Este recomandat sa bei ceai din seminte de pepene verde cel putin o data pe zi, trei zile pe saptamana.

Publicitate

Publicitate

Autor