6 fructe si legume pe care nu trebuie sa le decojiti

Consumul de fructe si legume este sfatul nutritional pentru sanatate! Cu toate acestea, chiar si atunci cand sunt mancate  in mod regulat, spalarea si decojirea lor le rapesc o mare parte din nutrienti. Vesti bune: exista fructe si legume care se mananca cu coaja  in timp ce sunt digerabile. Ca bonus, veti economisi timp in pregatirea meselor si in aroma atunci cand gustati mancarea. Desigur, favorizati alimentele organice, coaja  lor nu contine substante chimice.

1.Cartofi

Daca se obisnuieste sa ii  mananci fara coaja , cartofii se mananca foarte bine si cu ea! Spalati-i  bine in apa calduta . Atunci cand sunt curatati de coaja, isi pierd pana la 20% din vitamina D si minerale, precum si o parte din fibrele lor.

2.Vinete

Coaja acestei legume contine un fitonutrient numit nasunin, un puternic antioxidant care ajuta la regenerarea celulara.

Publicitate

3.Castravetele

De obicei, se mananca fara coaja , cu toate acestea, este plin de antioxidanti care stimuleaza sistemul imunitar si lupta impotriva radicalilor liberi si a fibrelor care previn constipatia.

4.Cartoful dulce

Coaja  cartofului dulce, este  destul de subtire, este destul de digerabila si este plina de potasiu, beta-caroten si vitamina C.

5.Morcovul

Atata timp cat spalati legumele in mod corespunzator, exista putine motive sa le curatati, deoarece o multime de substante nutritive se afla in coaja . Acesta este cazul morcovilor a caror piele contine vitamina C.

6.Merele

Multi oameni decojesc marul, deoarece poate fi dificil de digerat. Pe de o parte, asta inseamna ca are un continut ridicat de fibre, care potoleste foamea si imbunatateste tranzitul. coaja  marului contine si quercitrin, vitamina C si substante nutritive anticancerigene.

Publicitate

Autor